Το έργο της τελευταίας περιόδου παρουσίασε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς παρουσίασαν το έργο του Δήμο της τελευταίας περιόδου το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτιστικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως αναλύθηκαν διεξοδικά τα πλάνα της τοπικής αρχής και έγινε συζήτηση για όλα όσα απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Aναφορικά με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε πως αυτά είναι το πολυλειτουργικό πάρκο στο Λατσί, οι κυματοθραύστες, ο πεζόδρομος/ ποδηλατόδρομος από Πόλη προς Λατσί, η ανακατασκευή του παιχνιδότοπου στη Δημοτική Πλαζ, η αναβάθμιση της παιχνιδότοπου στη Δημοτική Πλαζ, πεζοδρόμια προς Πελαθούσα, η ανέγερση αποχωρητηρίων στο Λατσί και η θωράκιση παραλιακού πεζόδρομου δίπλα από Κατασκηνωτικό Χώρο. Ακόμη ο εξωραϊσμός και αναβάθμιση των Αποθηκών της Αρχής Λιμένων στο Λατσί.

Ενδεικτικά σημείωσε πως το κόστος της κατασκευής των δέκα παράλληλων κυματοθραυστών στον Κόλπο Χρυσοχούς ανέρχεται στα €4 εκατομμύρια,προσθέτοντας πως το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και κατά 25% από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς. Όπως είπε με την υλοποίηση του έργου έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η προστασία των παραλιών του κόλπου Χρυσοχούς από την διάβρωση. Σχετικά με το κόστος του πεζόδρομου/ Ποδηλατόδρομου από Πόλη προς Λατσί ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε πως αυτό ανέρχεται στις €840.000 (εκ των οποίων οι €150.000 πληρώθηκαν από Δήμο). Αυτό τόνισε, συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου. Πρόκειται συνέχισε, για πεζόδρομο/ ποδηλατόδρομο μήκους 1.2 χλμ, που με την υλοποίησή του στοχεύει στην προώθηση και υποστήριξη των φιλικών μέσων διακίνησης προς το περιβάλλον, όπως είναι οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα άτομα με αναπηρίες.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο παραλιακό πεζόδρομο της Φάσης Β΄(Πολυλειτουργικό Πάρκο «ΘΑΛΑΣΣΑ») που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Το κόστος του έργου είπε ανέρχεται στις € 700.000, με χρηματοδότηση κατά 2/3 από Εθνικούς Πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά 1/3 από τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς. Οι εργασίες της Β΄ Φάσης αφορούσαν την ολοκλήρωση της κατασκευής του παραλιακού πεζόδρομου της Πόλης Χρυσοχούς μήκους περίπου 300μ, τη δημιουργία πολυλειτουργικού πάρκου με παιδότοπους, υπαίθριο γυμναστήριο και μικρών πλατειακών χώρων με καθιστικά, φυτεύσεις και αυτόματο σύστημα άρδευσης καθώς και την πλήρη αναβάθμιση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου, αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταικών φωτιστικών και αστικού εξοπλισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy