Το ΕΒΕΑ προωθεί αιτήματα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Εποικοδομητική συνάντηση για θέματα που αφορούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είχαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτος καθώς και αρκετοί από τους βουλευτές Αμμοχώστου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του ΑΞΙΚ στην Αγία Νάπα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς διαβεβαίωσε τον κ. Ζαννέτο ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχική του θέση για την μεταστέγαση του ΑΞΙΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Επίσης, συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό το φως της  απόφασης της Βουλής για αναβολή των δημοτικών εκλογών, όπου τονίστηκε ότι η συνένωση των 4 δήμων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα δήμο δεν εξυπηρετεί ούτε τα οικονομικά, αλλά και ούτε τα εθνικά συμφέροντα της επαρχίας Αμμοχώστου. Ενώ αντιθέτως, η συνένωση των δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού, τόσο γεωγραφικά, όσο και από τουριστικής και οικονομικής άποψης, θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου που βρίσκονται οι κεραίες στο Κάβο Γκρέκο. Τόσο ο κ. Παπαθωμάς όσο και ο κ. Ζαννέτος συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος, είτε με τη δημιουργία μουσείου, είτε συνεδριακού κέντρου από τον Δήμο.


Σε δήλωση του ο κ. Παπαθωμάς ανάφερε ότι το Επιμελητήριο είναι δίπλα στα αιτήματα των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, με σκοπό να διερευνηθεί η ανάπτυξη και οι προοπτικές προόδου ολόκληρης της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαθωμά για τη στήριξη του Επιμελητηρίου.

Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.