Το Facebook απέκρυψε στοιχεία ότι το «Instagram προκαλεί αυτοκτονίες»

Ενώ τη Δευτέρα 4/10 το Facebook γνώρισε το μεγαλύτερο blackout στην ιστορία του, την ίδια ώρα ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων δέχεται μεγαλύτερο πλήγμα: Τις αποκαλύψεις τη 37χρονης πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν, σύμφωνα με τις οποίες το Facebook φροντίζει να παραπληροφορεί και να ενθαρρύνει τη ρητορική μίσους, ακόμα και να αξιοποιείται από καθεστώτα για διάπραξη γενοκτονιών, προκειμένου να μεγιστοποιεί τα κέρδη του από τα 2.8 δισ. χρήστες του.

Στις αποκαλύψεις συμπεριλαμβάνονται και σοκαριστικές πληροφορίες που έδωσε η Χόγκεν στην Wall Street Journal σχετικά με το Instagram, τη δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, το Facebook γνώριζε ότι το Instagram -το οποίο έχει εξαγοράσει- επιδείνωνε τα ψυχολογικά ζητήματα των εφήβων σχετικά με το σώμα τους και ότι είχε «σύστημα δικαιοσύνης» δύο επιπέδων προκαλώντας προβλήματα στην ψυχική υγεία ειδικά των νέων κοριτσιών.

Όταν τον Μάρτιο του 2021 ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέθετε ευρήματα σχετικής έρευνας του Facebook ενώπιον του αμερικανικού Κονγκρέσου, απέκρυψε τα αρνητικά συμπεράσματα -τα οποία δημοσίευσε η Wall Street Journal- ότι το 13 % των Βρετανών εφήβων χρηστών και το 6 % των Αμερικανών εφήβων που μελετήθηκαν και είχαν αυτοκτονικές σκέψεις αυτές είχαν προκληθεί λόγω της χρήσης του Instagram.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.