Το Facebook «κέρασε» χριστιανική λογοκρισία Έλληνα σκιτσογράφο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τα Κουραφέλκυθρα είναι από τα πιο επιτυχημένα διαδικτυακά κόμιξ των τελευταίων ετών με χιούμορ κοφτερό και άκρως σουρεαλιστικό, ενώ ο δημιουργός τους, Αντώνης Βαβαγιάννης, φροντίζει πάντα να σχολιάζει πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις με τη δική του πρωτότυπη ματιά.

Ένα παλαιότερο χιουμοριστικό του σκίτσο, όμως, με αναφορά στον μυστικό δείπνο χαρακτηρίστηκε από την κοινότητα ως…. υπερβολικά βίαιο περιεχόμενο.

Δεν γνωρίζουμε εάν το σκίτσο ενόχλησε υπερευαίσθητους χριστιανούς του πληκτρολογίου ή εάν όροι και οι απαγορεύσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και της παρέας του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογοκρισίας απέναντι στην τέχνη και όχι μόνο.


Εμείς αναδημοσιεύουμε το αυθεντικό σκίτσο για να καταγραφεί η… βιαιότητά του.

Η efsyn.gr επικοινώνησε με τον Αντώνη Βαβαγιάννη, τον άνθρωπο πίσω από την αγαπημένη σειρά κόμικς, ο οποίος σχολίασε το νέο περιστατικό λογοκρισίας με τον δικό του τρόπο. «Η μεγάλη μου έκπληξη είναι που διάλεξαν τη συγκεκριμένη γελοιογραφία ως προσβλητική γιατί πραγματικά δεν έχει τίποτα το προσβλητικό. Αν θέλουν κόμιξ μου προσβλητικά προς τους φανατικούς χριστιανούς, έχω να τους προτείνω μερικά πολύ καλύτερα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.