Ορίζοντας/ Παράθυρα

To Father help us είναι «ένα show για τον πατέρα μου που πέθανε πέρυσι»

Οι Ηλίας Αδάμ, Στυλιάνα Ιωάννου και Πάνος Μαλακτός, ένα χρόνο μετά το Eyolf Machine, συνεχίζουν να εξερευνούν ένα θέατρο αυτοβιογραφικό και πολιτικό.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές: «Το Father help us ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και φρικτού ρεαλισμού. Ο ήρωας κρατά ένα ημερολόγιο πένθους. Επί σκηνής, η αγριότητα του θέματος αντιμετωπίζεται με χιούμορ, ανθρωπιά και ελευθερία. Η διατομεακή συνεργασία του θεάτρου, του σύγχρονου χορού και της pop μουσικής συνθέτει ένα περιβάλλον εορτασμού του πένθους.

Ο θάνατος έχει πάντοτε υπάρξει μία συγκεχυμένη κατάσταση: εκεί που η φαντασιακή εικόνα για αυτόν αγγίζει την πραγματικότητα, εκεί που η έκτακτη περίσταση της ασθένειας συναντά την παράλληλη συνέχιση της ζωής με τα παράδοξά της, εκεί που ο queer έρωτας καταργείται στο φόντο του πένθους, η γλώσσα υπερβαίνει τα όρια της και αυτά για τα οποία δεν μιλάμε ποτέ γίνονται κυρίαρχα θέματα μίας θεατρικής εξομολόγησης.»

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργία και σκηνοθεσία: Ηλίας Αδάμ
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου και η Dolly Vara , Καλλιτεχνική συνεργάτις: Χριστίνα Μαυρομμάτη, Σχεδιασμός φωτισμών: Αχιλλέας Μουσκής, Βοηθός παραγωγής: Ευριπίδης Δίκαιος, Kοστούμια: Ελένη Παπαβασιλείου, Αφίσα: Νεκταρία Κωνσταντίνου
Performers: Στυλιάνα Ιωάννου και Πάνος Μαλακτός

26, 27 και 30 Δεκέμβρη 2019

(διπλές παραστάσεις), 20:00 και 22:00

στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό

2 Ιανουαρίου 2020

(διπλές παραστάσεις), 20:00 και 22:00

στo Dancehouse Lefkosia στη Λευκωσία

Κρατήσεις: 99970844, 99268435, Διάρκεια παράστασης: 60’, Η παράσταση περιέχει γυμνό.