«To Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ αποτελεί οχυρό αντίστασης και πάλης»

Ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου

 

Τις πύλες του άνοιξε χθες Τετάρτη το 34ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, μετά από τρία χρόνια απουσίας, όπως το είχε συνηθίσει και αγαπήσει το κοινό. Με τρεις βραδιές γεμάτες πολιτισμό, τέχνες, συζητήσεις, ψυχαγωγία και διασκέδαση το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ κόντρα στην καθεστηκυία τάξη δίνει την πολιτιστική διέξοδο που τόσο έχει ανάγκη ο λαός.

Στην ομιλία κατά την έναρξη του φεστιβάλ, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Σεβήρος Κούλας, τόνισε πως τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς το πιο βασικό συστατικό στοιχείο, χωρίς την καρδιά και το νου του φεστιβαλικού κινήματος. «Τον ΕΔΟΝίτικο εθελοντισμό και την αυταπάρνηση. Γιατί όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης δουλειάς και προετοιμασίας μηνών από τα μέλη της ΕΔΟΝ που σχεδιάζουν, κτίζουν και δίνουν ζωή σε αυτήν τη μικρή πολιτεία».

Το φεστιβάλ, πρόσθεσε ο ΓΓ της ΕΔΟΝ, αποτελεί θεσμό, που για 71 χρόνια τώρα κατάφερε να ριζώσει στην καρδιά και το μυαλό της νεολαίας. Γιατί προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας. Γιατί είναι ένα οχυρό αντίστασης και πάλης.

«Κόντρα στα πρότυπα του lifestyle, της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας και της αποβλάκωσης του συστήματος, εμείς παλεύουμε για να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή που λένε: Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», υπογράμμισε δίνοντας παράλληλα το στίγμα της αντίληψης περί πολιτισμού και τέχνης, σημειώνοντας ότι «για εμάς αυτά ποτέ δεν αποτελούσαν προνόμιο για τους λίγους και εκλεκτούς, αλλά δικαίωμα για όλους».

Όπως υπογράμμισε ο Σεβήρος Κούλας, «ζούμε και βιώνουμε μαζί το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης στο οποίο έχουμε οδηγηθεί», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες που βαραίνουν το κυβερνών κόμμα, υποδεικνύοντας πως «αυτό που δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε όμως, είναι την ασύγγνωστη αδιαφορία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να κάνει οτιδήποτε για να προστατεύσει το λαό. Αυτό δεν προκύπτει από άγνοια. Επιλέγουν συνειδητά και ταξικά να προστατεύουν τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια των εταιρειών καυσίμων αφήνοντας τον κόσμο στην απελπισία».

«Για να έρθει η αλλαγή, θα δοθεί μάχη. Η Αριστερά σε αυτή τη μάχη θα είναι στην πρώτη γραμμή. Η απόφαση της στήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη εγγυάται την αλλαγή που θέλουμε. Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα μπορεί να είναι νικηφόρα. Η ΕΔΟΝ θα είναι η εμπροσθοφυλακή αυτής της μάχης που έπεται. Γιατί το έχει ανάγκη η νεολαία, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας», είπε καταληκτικά.

 

 

Γνώση και Πολιτισμός
Όλες οι γωνιές της μικρής πολιτείας -από τα Θεματικά Κέντρα και Παζαράκι μέχρι την Αθλητική Γωνιά και τη Γωνιά Τεχνών, από το Δικοινοτικό Στέκι και τη Διεθνούπολη, αλλά και τα Βιβλιοπωλεία και τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως και πολλά πολλά αλλά- έχουν κτιστεί και ετοιμαστεί από εκατοντάδες εθελοντές στελέχη της ΕΔΟΝ και απευθύνονται σε όλη την κοινωνία. Οι Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Κίτρινα Ποδήλατα και Steve Teaser θα τιμήσουν με τη φωνή τους και την παρουσία τους έναν σύντροφο, φίλο και συνοδοιπόρο της ΕΔΟΝ που έφυγε νωρίς, τον αγαπημένο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.