Το φίδι το κόβεις από το κεφάλι – Καιρός για επαναστατικές λύσειςΤου Παναγιώτη Βασιλείου

Οι κόκκινοι φάκελοι και οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον διαιτητών έκαναν την επανεμφάνιση τους την εβδομάδα που έφυγε και ακολούθως πάρθηκε η απόφαση για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. 


Ξεκίνησαν οι συσκέψεις, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, επανάρχισε η αγωνιστική δράση, ενώ αναμένεται και η επίσκεψη κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα (27/01).

Πρόστιμα, αφαίρεση χορηγιών και αφαίρεση βαθμών ήταν οι πρώτες τιμωρίες από τον αθλητικό δικαστή για τις ομάδες που ενεπλάκησαν σε αγώνες που ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Είναι για να διερωτάται κανείς με τις χθεσινές αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή, καθώς σε παλαιότερες αποφάσεις που πήρε η ΚΟΠ γινόταν λόγος για εξοντωτικές ποινές και κυρίως σε παιχνίδια στα οποία η έκθεση της ΟΥΕΦΑ επιρρίπτει εύθυνη σε μία εκ των δύο ομάδων.

Οι λύσεις που πρέπει από εδώ και πέρα να παρθούν θα πρέπει να είναι αμείλικτες. Να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όλοι μαζί να συμβάλλουν ώστε να σταματήσουν τα παρατράγουδα και να γινόμαστε παντού ρεζίλι.

Το φίδι πρέπει να κόβεται από το κεφάλι και πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον άμοιρο τόπο να αποδοθεί δικαιοσύνη. Λόγια, λόγια και στο σκαμνί κανείς… Το ποδόσφαιρο είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας και δυστυχώς παντού η δικαιοσύνη είναι τυφλή!

Αυτό το ποδοσφαίρο θέλουμε; Αυτή την κοινωνία θέλουμε; Επιθυμείτε να μας σχολιάζουν σε όλο τον κόσμο για τα στημένα παιχνίδια ή για όλα τα άλλα τα σκάνδαλα που συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο;

Ο υπογράφων το κείμενο αυτό δεν επιθυμεί τίποτα από όλα αυτά και θέλει επιτέλους να δει ΑΛΛΑΓΗ και να προχωρήσουμε ως Κύπρος ένα βήμα πιο μπροστά!

Είναι καιρός για επαναστατικές λύσεις και μία από αυτές είναι η δημιουργία μίας επαγγελματικής λίγκας, όπως υπάρχει σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Μία πρόταση η οποία τέθηκε και παλαιότερα στο τραπέζι, όμως δεν προχώρησε. Να καθίσουν όλα τα σωματεία ξανά στο τραπέζι και να το επαναφέρουν αυτή την πρόταση στην επιφάνεια.

Εφ’ όσον επιθυμούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω ως Κυπριακό ποδόσφαιρο, ας δούμε λίγο δίπλα μας και τις αλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα με τη δημιουργία τριών επαγγελματικών κατηγοριών και τη μείωση της προκατάληψης που υπάρχει κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες.

Η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν λύνει όλα τα προβλήματα, όμως είναι μία πρόταση η οποία θα ανεβάσει επίπεδο την Κύπρο στο παγκόσμιο στερέωμα.