Το Γέρι αναβαθμίζεται, μεγαλώνει αλλά… δεν γερνά

Σημαντικά είναι τα έργα που γίνονται αυτές τις μέρες στον Δήμο Γερίου


Μια σειρά έργων που διεξάγονται στο Γέρι αυτές τις μέρες αναβαθμίζουν το δήμο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για έργα που δίνουν μια νέα πνοή σε ένα δήμο από τους πιo ραγδαία αναπτυσσόμενους της πρωτεύουσας. Έργα εκατομμυρίων που για πρώτη φορά διεξάγονται στον ακριτικό δήμο και τον αλλάζουν και τον εκσυγχρονίζουν.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε συμβόλαιο για τη δημιουργία πάρκου στην οδό Ζώδιας στην περιοχή Σκοπευτηρίου Γερίου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο δήμο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Στο έργο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ανέγερση μεγάλου ποδηλατοδρόμου και πεζόδρομου, η τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης ανοικτού χώρου, παιδική χαρά και χώροι στάθμευσης. Μια περιοχή που χρειαζόταν αναβάθμιση, αφού για χρόνια ο χώρος ήταν ανεκμετάλλευτος και ακατάστατος.

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, υπογράφηκαν και συμβόλαια με κατασκευαστική εταιρεία για την κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης στην οδό Λουκή Ακρίτα, η οποία θα συνδέεται με την Πλατεία Ηρώων και την οδό Λευκονοίκου. Στόχος του έργου είναι η ασφάλεια των πεζών και η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έγιναν ποτέ στο Γέρι είναι και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανικής ζώνης όπου μέχρι πρόσφατα επικρατούσε μια τριτοκοσμική κατάσταση. Στη βιομηχανική ζώνη έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες η ασφαλτόστρωση των δρόμων και η εγκατάσταση φωτισμού από την ΑΗΚ. Η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε ήδη στην ασφαλτόστρωση της οδού Βασίλη Μηχαηλίδη που συνδέει το Γέρι με τη βιομηχανική ζώνη με την κατασκευή δύο γεφυριών, ενώ σύντομα αναμένεται και η κατασκευή ενός τρίτου που συνδέει τη βιοτεχνική με τη βιομηχανική ζώνη.

Τρία αντιπλημμυρικά έργα διεξάγονται αυτές τις μέρες σε τρεις διαφορετικές περιοχές στο Γέρι. Στις οδούς Αγίου Ιλαρίωνος, Ομόνοιας και Λουκή Ακρίτα. Τα έργα αυτά κρίθηκαν αναγκαία για την αποφυγή πλημμυρών που σημειώνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ν. Παπαλαζάρου: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκσυγχρονίσουμε το Γέρι

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ανέφερε ότι «με συλλογικότητα και υπευθυνότητα προχωρούν έργα που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το Γέρι. Κάνουμε ό,τι μπορούμε αφού ο δήμος είναι υποστελεχωμένος». Τα έργα αυτά, όπως ανέφερε, προγραμματίστηκαν από την Τεχνική Επιτροπή του δήμου, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ωρίμασαν και τώρα προχωρούμε στην υλοποίησή τους. «Έργα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που πραγματικά εκσυγχρονίζουν το Γέρι και δίνουν ποιότητα ζωής στους δημότες μας».

Πέραν των πιο πάνω έργων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γερίου γίνονται και έργα που καλλωπίζουν το δήμο μας σε διαφόρους δημοσίους χώρους. Τέτοια έργα είναι η τοποθέτηση με ανθώνες στη συμβολή της νησίδας Ιωνά και Κολοκάση και Παντελή Μηχανικού.

Ακόμη ένα σημαντικό έργο είναι η φιλοτέχνηση της νησίδας στην οδό Βατυλής με ένα έργο κάτω με την ενδεικτική επωνυμία «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»  και εκφράζει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, όμως την ειρηνική τους συμβίωση.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News