Το γερμανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το ιατρικό προσωπικό

Η ιστοσελίδα της ε/φ Welt αναφέρεται στην υπερψήφιση, σήμερα, από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όσους απασχολούνται στο σύστημα υγείας, που θα ισχύσει από την ερχόμενη άνοιξη.

Πρόκειται για τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί προστασίας από την πανδημία, που προβλέπει ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2022 οι εργαζόμενοι σε κλινικές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ιατρεία θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον κορωνοϊό. Εξαίρεση προβλέπεται για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Μετά τον Κοινοβούλιο, ψηφοφορία επί του θέματος διεξήχθη και στο ομοσπονδιακό Συμβούλιο, που ψήφισε ομόφωνα τον τροποποιημένο νόμο. Σημειώνεται, δε, ότι προκειμένου να επισπευσθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, στο εξής εμβολιασμοί θα μπορούν να γίνουν επίσης στα φαρμακεία, αλλά και από οδοντιάτρους και κτηνιάτρους.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο νόμος για την ανάσχεση της πανδημίας προβλέπει ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν την ευχέρεια να προβούν σε περαιτέρω περιορισμούς στην κοινωνική ζωή, όπως αναστολή λειτουργία των μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων, απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων ή διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων χωρίς θεατές.

Ο νέος ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας, Kαρλ Λάουτερμπαχ (SPD), δικαιολόγησε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού επικαλούμενος τον υψηλό αριθμό θανάτων που καταγράφονται ημερησίως στη Γερμανία από τις επιπλοκές του κορωνοϊού κυρίως σε μονάδες φροντίδας, κάτι που, όπως είπε «δεν μπορούμε να δεχτούμε». Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω πως θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.