Το ΓεΣΥ και τα προβλήματα στην εφαρμογή του συζήτησαν ΟΑΥ – Σύμμαχοι Υγείας

Την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και τα προβλήματα που ανακύπτουν συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και η οργάνωση «Σύμμαχοι Υγείας».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του ΟΑΥ με την οργάνωση, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Άθως Τσινωντίδης.

«Ακούσαμε τους προβληματισμούς τους και διαβεβαιώσαμε ότι θέλουμε να ακούμε τους προβληματισμούς όλων των ομάδων ούτως ώστε εκεί και όπου υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα να εντοπίζονται και να λύνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε μετά τη συνάντηση.


Η συζήτηση, είπε, αφορούσε όλο το φάσμα της παροχής φροντίδας υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Ο κ. Τσινωντίδης έκανε λόγο για «πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση».

«Σοβαρό προβληματισμό» εξέφρασε εκ μέρους της οργάνωσης «Σύμμαχοι Υγείας», ο Στέλιος Κρέουζος.

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση συζήτησαν για την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και για τα προβλήματα που ανακύπτουν.


«Εκεί και όπου διαπιστώνουμε τα κακώς έχοντα θα τα υποδεικνύουμε με θάρρος και παρρησία αλλά ταυτόχρονα έχουμε διαβεβαιώσει ότι είμαστε δίπλα και στον ΟΑΥ και στον ΟΚΥπΥ», είπε.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έθεσαν το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι συγκεκριμένο φάρμακο για την καρδιά δεν υπάρχει στην αγορά. Τέθηκε, επίσης, το θέμα των διαδικασιών που είναι επιπρόσθετες και επιβαρύνουν κυρίως τους χρόνιους ασθενείς, όπως είπε.

Ο κ. Κρέουζος σημείωσε, τέλος, ότι ζήτησαν η πολιτική που ακολουθείται από τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ να βασίζεται στο σεβασμό προς τον ασθενή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.