Το Γυμνάσιο Δροσιάς στην πρώην Διανέλλειο

Νέο σχολικό κτίριο το οποίο θα αντικαταστήσει το Γυμνάσιο Δροσιάς ζητά στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής η Σχολική Εφορεία Λάρνακας. 

Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ανάμεσα στο κράτος και το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο, η γη όπου βρισκόταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή έχει περιέλθει στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σκοπεύει να κτίσει εκεί καινούργιο δημόσιο σχολικό συγκρότημα. Χθες, επισκέφθηκε το χώρο ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, παρόντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου και του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Ενώπιον του υπουργού τέθηκε η θέση της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας για δημιουργία σχολείου γυμνασιακού κύκλου στο χώρο ώστε να μεταφερθεί εκεί το Γυμνάσιο Δροσιάς, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε γη η οποία ανήκει στο ΕΒΚΑΦ με όλα τα προβλήματα που αυτό επισύρει.

Ο Κ. Χαμπιαούρης δεν απέρριψε την ιδέα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η αξιοποίηση του τεμαχίου της Διανελλείου θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο εκπαιδευτικό ανασχεδιασμό της Λάρνακας σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε υφιστάμενα σχολεία με πολλές ανάγκες, κτιριακές και άλλες και όλα αυτά, όπως είπε, θα εξεταστούν στο πλαίσιο ενός ευρέως σχεδιασμού για να αποφασιστεί πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πρώην Διανέλλειος. Όπως αποκαλύψαμε στη «Χ», το ακίνητο της Διανελλείου δόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με αντάλλαγμα επτά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δοθούν στο Διανέλλειο Ορφανοτροφείο με τη μορφή γης, μετρητών και υποτροφιών.

Στο πλαίσιο της χθεσινή επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Κιτίου σημείωσε ότι η συμφωνία ανταλλαγής έχει ολοκληρωθεί και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια κατάληξη ενός φλέγοντος ζητήματος για τη Λάρνακα.

Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε και ο δήμαρχος Λάρνακας.

«Η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή είναι ένας ιστορικός χώρος και μια περιοχή που είναι ταυτισμένη με την εκπαίδευση και την ιστορία της εκπαίδευσης για τη Λάρνακα. Η λύση που βρέθηκε ήταν ένα πάγιο αίτημα της πόλης, ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της εκπαίδευσης της Λάρνακας, να παραμείνει δηλαδή ο ιστορικός χώρος όπως ο ευεργέτης ήθελε να μείνει, για σκοπούς εκπαίδευσης», τόνισε ο Ανδρέας Βύρας.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy