Το ΙδΕΚ και το Παν. Λευκωσίας αντάλλαξαν απόψεις για θέματα έρευνας και καινοτομίας

Κατά την επίσκεψη του Επικεφαλής  Επιστήμονα και Πρόεδρου του ΔΣ του ΙδΕΚ και του Γενικού Διευθυντή του ΙδΕΚ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμφωνήθηκε συνέχιση της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και τη διασύνδεσή της με τη Βιομηχανία

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποίησαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, και ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Πρυτανεία, τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου και τον Vice President for Global Partnerships και Εκτελεστικό Διευθυντή Έρευνας και Καινοτομίας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα έρευνας και καινοτομίας.

«Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θεωρούμε ότι η επιτυχία στον τομέα της έρευνας αποτελεί ένα υψίστης σημασίας μέσο για τη βελτίωση της απόδοσης ενός πανεπιστημίου και το έχουμε πρόσφατα αποδείξει, με την κατάταξη μας στα 1000 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου από το Times Higher Education World Univesrity Rankings 2021», ανέφερε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας, Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης. Επισήμανε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει σημειώσει μια ραγδαία αύξηση της ερευνητικής του δραστηριότητας και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία νέων διαδικασιών, διασυνδέσεων, παροχή κινήτρων και υποδομών, με σκοπό την ανάδειξη των ατομικών και συλλογικών ερευνητικών επιδόσεων του ιδρύματος.


Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη δημιουργίας ερευνητικών κέντρων και προώθησης των συνεργασιών μεταξύ των Ιδρυμάτων, καθώς και δημιουργία δεσμών με τη βιομηχανία της χώρας, σημεία ως προς τα οποία εξέφρασε τη συμφωνία του ο Δρ Μαστρογιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η μεταφορά της τεχνογνωσίας στη βιομηχανία της χώρας θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και θα αποφέρει παράλληλα σημαντικά οφέλη στην οικονομία της χώρας μας.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους τρόπους ανάπτυξης της έρευνας στους διάφορους τομείς της βιομηχανίας, πόρισμα της οποίας ήταν η απόφαση για ανάγκη δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού προγράμματος το οποίο να είναι σχεδιασμένο με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες.

Κλείνοντας, οι αντιπρόσωποι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ευχαρίστησαν τον Δρ Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο και τον κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη για την επίσκεψη τους αλλά και για τον εποικοδομητικό διάλογο και συμφώνησαν όλοι ως προς τη σημασία της συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας και για το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.