Το Ισραήλ χτυπά και τα φέρετρα των Παλαιστινίων

Του
Τάσου Αναστάση

 

Το Ισραήλ φαίνεται πως βρήκε τη λύση στο Παλαιστινιακό με το να εκτελεί στους δρόμους όποιον Παλαιστίνιο θεωρεί εχθρό του κράτους τους. Χωρίς συλλήψεις, χωρίς δικαστήρια και χωρίς πολλά-πολλά.

Μάλιστα, οι δολοφονικές δυνάμεις του κράτους δεν διστάζουν μέχρι και δημοσιογράφους να εκτελούν προκειμένου να σιγήσουν τις φωνές των Παλαιστινίων στον κόσμο, που όλο και λιγοστεύουν αφού η κατά τ’ άλλα ευαίσθητη διεθνής κοινότητα, κοιτάζει αλλού όταν το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστινίους.

Η δολοφονία της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ήταν από μόνη της ακόμα μια μαύρη κηλίδα στην καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ωστόσο τα όσα έγιναν στην κηδεία της, με τις δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ να χτυπάνε με γκλοπ και κλοτσιές το πλήθος που μετέφερε το φέρετρό της στην εκκλησία για κηδεία, ήταν κάτι που προκάλεσε τα συναισθήματα κάθε φιλοδίκαιου ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Αμπταλλάχ Ατταρί, που μίλησε προχθές στο ραδιόφωνο του «Άστρα», οι Ισραηλινοί ομολόγησαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Ανέφερε ότι έγινε ήδη η έρευνα στην οποία συμμετείχαν και ξένες χώρες και αποδείχθηκε ότι είναι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι σκότωσαν τη δημοσιογράφο. Σημείωσε εξάλλου πως οι Ισραηλινοί πήραν πίσω την αρχική αναφορά τους ότι η σφαίρα που σκότωσε την Άκλεχ ήταν παλαιστινιακή.

Τόνισε ότι όλα τα γεγονότα διαδραματίζονται στην πόλη Τζενίν, όπου οι Ισραηλινοί δρουν μαφιόζικα δολοφονώντας συνεχώς αμάχους, περιγράφοντας σκηνές που διαδραματίζονται σε ταινίες, με ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού κράτους να παρεισφρέουν μέσα στην Παλαιστίνη εκτελώντας ανθρώπους.

Ο κύριος Ατταρί επιβεβαίωσε αυτό που όλοι διαπιστώνουν, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα για το τι γίνεται στην Παλαιστίνη και την ισραηλινή κατοχή.

Το Ισραήλ, βλέπετε, δεν είναι Ρωσία. Το Ισραήλ δεν πάει κόντρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Αντιθέτως, το Ισραήλ είναι μια λευκή επιταγή της Δύσης στην καρδιά της Μέσης Ανατολής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

Κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται στα εγκλήματα του Ισραήλ, καταλήγει να χτυπάει πάνω στον τοίχο που έχει χτίσει το εβραϊκό κράτος αντικρούοντας κάθε επιχείρημα με την κατηγορία του αντισημιτισμού, επικαλούμενοι ακόμα και το ολοκαύτωμα προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανάγκη για ύπαρξή τους.

Ακόμα και οι εδώ υπερασπιστές του Ισραήλ, ταγμένοι στην προπαγάνδα της γείτονος χώρας, δεν διστάζουν να αποκαλέσουν αντισημίτη όποιον τολμήσει να ασκήσει κριτική στα εγκλήματα που διαπράττει η χώρα σακουλιάζοντας όλους τους Παλαιστινίους με τους φονταμενταλιστές Άραβες τρομοκράτες.

Η ουσία μία είναι. Ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έρμαια μιας χώρας που τους δολοφονεί εν ψυχρώ, με τη Δύση επιλεκτικά να γυρίζει βολικά αλλού το βλέμμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy