Το καλάθι της νοικοκυράς έχει αδειάσει, δεν υπάρχουν χρήματα να γεμίσει!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Δεν έχει επαφή με την κοινωνία και δεν μπορεί να αντιληφθεί το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από επικοινωνιακές «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης ΔΗΣΥ. Τα νοικοκυριά ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό καταγράφεται και μέσα από επιστημονικές μετρήσεις, όπου η πλειοψηφία των πολιτών λέει ότι ζούσε καλύτερα πριν από δέκα χρόνια σε σχέση με το σήμερα. Αυτό καταγράφει και η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία σημειώνει ότι είναι «υπερχρεωμένα και με χαμηλά ποσοστά αποταμίευσης τα κυπριακά νοικοκυριά». Καταγράφονται επίσης σοβαρές προκλήσεις για τους νέους και τις γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους η ανεργία έφθασε στο 17,1% και 12,2%, αντίστοιχα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφει και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, λέγοντας ότι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες είναι διότι δεν υπάρχει κοινωνική υποδομή και συγκεκριμένα δεν υπάρχουν βρεφοκομικοί και παιδικοί σταθμοί και λέσχες για να μπορούν οι εργαζόμενες μητέρες να αφήνουν με ασφάλεια τα μικρά παιδιά τους.

Η ακρίβεια για τα νοικοκυριά δεν καταγράφεται μόνο στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού, αλλά και σε μια σειρά βασικών τροφίμων. Το καλάθι της νοικοκυράς έχει αδειάσει και δεν υπάρχουν χρήματα για να γεμίσει… Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, αφού αναμένεται ότι το κόστος των τροφίμων θα εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο και αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, τα οποία δεν θα μπορούν να καλύψουν πια τις βασικές τους ανάγκες.

Η θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά είναι τραγική και η κυβέρνηση ΔΗΣΥ δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πάρει ούτε μέτρα ανακούφισης και στήριξης των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας. Εκεί στο Προεδρικό και στην Πινδάρου δεν υπάρχει φτώχεια, αλλά μόνο αριθμοί και νούμερα, τα οποία ωραιοποιούνται και παρουσιάζονται όπως τους βολεύει. Ακόμη και «πλούτος» να δημιουργείται, όπως μας λένε, σημαίνει ότι καταλήγει στις τσέπες των πολύ λίγων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας συνεχίζει να ζει στη μιζέρια… Καλύτερες ημέρες θα δούμε μόνο με αλλαγή διακυβέρνησης και πολιτικών με μια νέα και προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία να μπορεί να βλέπει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις προς όφελος εκείνων που τις έχουν ανάγκη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.