Με το καλό και στα Όσκαρ…

Του Τάσου Περδίου

Από την περασμένη βδομάδα, εκτός των εξελίξεων στο Κυπριακό, αξίζει να σημειώσει κάποιος δύο ειδήσεις σχετικές μεταξύ τους. Η μια ήταν η δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου για τα «χρυσά» διαβατήρια. Για όσους δεν το είδαν, το πόρισμα λέει σ’ ένα αποκαλυπτικότατο σημείο ότι ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας φέρεται να έστειλε επιστολή από το Προεδρικό προς λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέροντάς του ότι «ο κ. Πρόεδρος μού ζήτησε να σου στείλω τα ονόματα των προσώπων που υπέβαλαν αίτηση για πολιτογράφηση για να του τα παραδώσεις». Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δηλαδή, ασχολήθηκε προσωπικά για να επισπευσθεί η παραχώρηση δέκα διαβατηρίων σε πελάτες γνωστού δικηγορικού γραφείου.

Η δεύτερη είδηση μάς ήρθε από την Αγγλία, απ’ όπου μεταδόθηκε ότι το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera “The Cyprus Papers Undercover”, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι υποψήφιο στα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA. Για όσους επίσης δεν γνωρίζουν, BAFTA σημαίνει Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεοπτικών Τεχνών και η εν λόγω τελετή πλησιάζει το βεληνεκές των Όσκαρ.

Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, διαπιστώνει κάποιος ότι η θεαματικότητα της τελετής των βραβείων BAFTA κάθε χρόνο κυμαίνεται ανάμεσα στα 3,5 και 4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Όλοι αυτοί θα γνωρίσουν για άλλη μια φορά τα φοβερά κατορθώματα της κυβέρνησής μας στο… παζαράκι των διαβατηρίων, συντονιστής του οποίου, εάν κάποιος διατηρούσε ακόμα αμφιβολίες, είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου.

Για να είμαστε σωστοί απέναντι στην κυβέρνηση, η παρουσία μας στα βραβεία BAFTA αποτελεί σημαντική βελτίωση αν αναλογιστεί κανείς πού έχουμε φιγουράρει μέχρι στιγμής.

Να θυμίσουμε: Η χάρη μας έχει φτάσει μέχρι το Netflix των 148 εκατομμυρίων συνδρομητών στις τέσσερις γωνιές της γης. Το έχουμε ξαναγράψει ότι στη Wikipedia αναφέρεται ότι οι μόνες περιοχές την υφήλιο όπου δεν εκμπέμπει η πλατφόρμα είναι η Κίνα, η Συρία, το Ιράν, η Βόρειος Κορέα και η Κριμαία!!

Έχουμε παίξει guest star στο πρακτορείο Reuters. Είναι το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων στον κόσμο, το οποίο παρακολουθούν περίπου 7 εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα. Έχει συνδρομητές σχεδόν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου και παρακολουθείται σε όλο τον κόσμο σε 20 γλώσσες. Ο Όμιλος Bloomberg είναι o μεγαλύτερος οργανισμός ΜΜΕ με εξειδίκευση στα οικονομικά θέματα στον κόσμο με τηλεοπτικό σταθμό, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες. Το ακροατήριό του υπολογίζεται στα 62 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μας αφιέρωσε χώρο η εφημερίδα Financial Times, που είναι σημείο αναφοράς για το εξειδικευμένο οικονομικό ρεπορτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο με ψηφιακό αναγνωστικό κοινό της τάξης των 6,3 εκατομμυρίων ανθρώπων ανά μήνα. Ενώπιον αυτού του κοινού αναμεταδόθηκαν τα ρεπορτάζ από την Κύπρο, π.χ. για την παραχώρηση διαβατηρίου στον παροικούντα στην πρώτη πεντάδα των καταζητούμενων ανά τον κόσμο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουμε ήδη γίνει σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς, την υποψηφιότητα στα BAFΤΑ τη λες και βελτίωση. Βέβαια, με τους ρυθμούς που έχουμε πάρει, με το καλό και στα Όσκαρ. Στην κατηγορία Δράμα-Κωμωδία-Τραγωδία-Επιστημονική Φαντασία μιλάμε για σούπερ φαβορί…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.