Φωτο: Τάσος Αναστάση

Επίμονα ζητά το κόμμα Ενωμένη Κύπρος από την «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, να ανακοινώσει το περιεχόμενο της συνεργασίας «νομικής αρωγής, τρομοκρατικά εγκλήματα και ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα» στην οποία συμφώνησε, όπως η ίδια ανακοίνωσε, κατά τις πρόσφατες επαφές της στην Άγκυρα.

Ο ΓΓ του ΚΕΚ, Σαλίχ Σονουστιούν, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι το καθεστώς ολικής καταπίεσης και κρατικής τρομοκρατίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΑΚΡ – ΜΗΡ και θέλει να επεκτείνει και στη «βόρεια» Κύπρο, κατά την έκφρασή του, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό, και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του σε κάθε είδους συμφωνία που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν κατατεθεί αγωγές για «υπηκόους» και «θεσμούς» του ψευδοκράτους στην Τουρκία, γράφει ότι οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία που θα επιτύχει να ανοίξει το δρόμο για «αντισυνταγματικά» αιτήματα (σσ: δίκες στην Τουρκία τ/κ «υπηκόων», πχ Σενέρ Λεβέντ και Αφρίκα για προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν), θα είναι η ολοκληρωτική επιβολή του φασισμού στο «βορρά» της Κύπρου.

Αυτό που επιδιώκεται, συνέχισε, είναι να σιωπήσουν οι αντιπολιτευτικές φωνές και να τεθούν υπό έλεγχο, λέγοντας ότι οι Τ/κ «βρισκόμαστε υπό μεγάλη επίθεση, η χώρα μας μεταμορφώνεται στην πίσω αυλή της Τουρκίας». Γι’ αυτό και ζητά «με επιμονή» να ανακοινωθεί τί είδους συμφωνίες έχουν γίνει με την τουρκική Κυβέρνηση, και καλεί τις δυνάμεις ειρήνης και δημοκρατίας να αφυπνιστούν.

Μας έχεις Like στο Facebook ;