Το Κίεβο επισκέφθηκε η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά βρίσκεται στο Κίεβο για επίσκεψη υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Καλημέρα Ουκρανία, η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό σας», έγραψε η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών στο Twitter συνοδεύοντας την ανάρτησή της με πρωινή φωτογραφία της σε πλατεία της ουκρανικής πρωτεύουσας μαζί με τον Ετιέν ντε Πονσέν, τον πρεσβευτή της Γαλλίας στο Κίεβο.


Η Κατρίν Κολονά θα συναντηθεί κατά την διάρκεια της τρίτης επίσκεψής της στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον γενικό εισαγγελέα Αντριι Κόστιν.

Θα επισκεφθεί επίσης το αεροδρόμιο του Γκοστομέλ, στην περιοχή του Κιέβου, θέατρο σφοδρών μαχών κατά την πρώτη φάση του πολέμου. Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την περιοχή στο τέλος του Μαρτίου.

«Η Υπουργός Εξωτερικών θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της Γαλλίας απέναντι στον ουκρανικό λαό και την απόλυτη αποφασιστικότητά της για την ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη έχει επίσης σκοπό να επισημάνει «την ενίσχυση της υποστήριξης της Γαλλίας, τόσο για την προμήθεια αμυντικών μέσων και μέσων αντιμετώπισης της ατιμωρησίας, όσο και σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην αποστολή πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία, που μεταφέρει «περισσότερους από 1.000 τόνους βοήθειας» και στις προσπάθειες για την δημιουργία ζώνης προστασίας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και γίνεται στόχος βομβαρδισμών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.