Το “Κοίος” του ΠΚ σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λευκορωσία

Σημαντική έρευνα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκορωσία διεξάγει το Ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων “Κοίος” του Πανεπιστημίου Κύπρου, με σκοπό την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την ενσωμάτωση νέων εκπαιδευτικών τεχνολογιών στη χώρα αυτή.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι το Ερευνητικό Κέντρο “Κοίος” συμμετέχει με διεπιστημονική ομάδα στο ερευνητικό έργο με τίτλο “Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα Πανεπιστήμια της Λευκορωσίας στον τομέα των Φυσικών Επιστημών”.

Προσθέτει ότι “το έργο αποτελεί μια συλλογική πρωτοβουλία μεταξύ τριών ευρωπαϊκών και τεσσάρων λευκορωσικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με τη στήριξη και στενή συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας της Λευκορωσίας, καθώς και την έμπρακτη συμβολή τριών βιομηχανικών εταίρων στη Λευκορωσία”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η έρευνα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αποσκοπεί στην ενίσχυση, βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού συστήματος στα τέσσερα συμμετέχοντα ακαδημαϊκά ιδρύματα στη Λευκορωσία. Κατά την υλοποίηση του ερευνητικού έργου ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας”.

Το έργο, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσό ύψους €660.000, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ και έχει τριετή διάρκεια.

Η Ερευνητική Ομάδα στο “Κοίος” καθοδηγείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλία Κυριακίδη και τη Δρα Στέλλα Χατζηστάσου.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.