Το κονδύλι διαφώτισης πλήρωνε το @Christodulides στο twitter – Προσωπική προβολή για “σταθερή αυξηση” followers

Έγινε «αγορά εξειδικευμένων υπηρεσιών» με βασικό όρο τη «σταθερή αύξηση των θεάσεων στους λογαριασμούς του Υπ. Εξωτερικών και του Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πήρε κονδύλια από τον λογαριασμό για τη διαφώτιση για το Κυπριακό και τα χρησιμοποίησε για προβολή του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (@Christodulides στο Twitter)!

Μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφα τα οποία εξασφάλισε η εφημερίδα μας, για τον σκοπό αυτό κατά την περίοδο που ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν Υπουργός Εξωτερικών ζητήθηκαν προσφορές με κλειστή διαδικασία (κατόπιν πρόσκλησης) από τρεις εταιρείες στις οποίες τέθηκε ο ακόλουθος βασικός όρος: «Ο επιτυχών προσφοροδότης θα πρέπει να παρουσιάσει πλάνο, η εφαρμογή του οποίου θα εξασφαλίσει σταθερή αύξηση των θεάσεων (impressions) στους λογαριασμούς του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργού Εξωτερικών (σ.σ: Νίκου Χριστοδουλίδη) από την έναρξη του συμβολαίου, με στόχο τις 50.000 – 100.000 impressions, επιπλέον του μηνιαίου μέσου όρου των τελευταίων τεσσάρων μηνών των καταμετρημένων θεάσεων των λογαριασμών».

Efa4D3Df119Eb596E12731284D5Abb99 A 1

Χρηματοδότηση λογαριασμού του Χριστοδουλίδη με κονδύλια της διαφώτισης

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, ο κλειστός διαγωνισμός για «αγορά εξειδικευμένων υπηρεσιών» -όπως περιγράφονται χαρακτηριστικά στην επιστολή– έγινε τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή την ίδια περίοδο που ξεκίνησαν οι φήμες για την ενδεχόμενη υποβολή υποψηφιότητας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές.

Με την έγκριση της κυβέρνησης

Οι πληροφορίες όσον αφορά τη χρήση των κονδυλίων για τη διαφώτιση για το Κυπριακό από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, για προβολή του λογαριασμού του στο Twitter, περιλαμβάνονται σε επιστολή την οποία έστειλε ο νυν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στη Βουλή, σε απάντηση σε σχετικά ερωτήματα τα οποία τέθηκαν από την Αλεξάνδρα Ατταλίδου, τα οποία αφορούν τις καταγγελίες για χρησιμοποίηση των κονδυλίων για τη διαφώτιση για το Κυπριακό για άλλους σκοπούς, όπως για δραστηριότητες της ομάδας «MFA and Friends», δείπνα, δεξιώσεις, συναυλίες κτλ.

Ο Ι. Κασουλίδης παραθέτει στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. Παράλληλα, όμως, καίει και την κυβέρνηση, αφού όλες οι πιο πάνω πληρωμές φαίνεται ότι έγιναν μετά από αλλαγή των κριτηρίων η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τους προϋπολογισμούς χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αναφορά γι’ αυτό στη Βουλή.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.