Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι ο Πούτιν απείλησε τον Μπ. Τζόνσον με πιθανή εκτόξευση πυραύλων

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «ψέματα» τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον είχε απειλήσει κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους στις 2 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, αναφερόμενος σε πιθανή εκτόξευση πυραύλων.

«Όσα είπε ο κ. Τζόνσον δεν είναι αλήθεια, ακριβέστερα είναι ψέματα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα «συνειδητό ψέμα» του κ. Τζόνσον, επομένως γεννάται το ερώτημα «για τους λόγους να εκθέσει αυτού του είδους την εκδοχή των γεγονότων», είτε όντως ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας «δεν κατανόησε στην πραγματικότητα τι του έλεγε ο Β. Πούτιν», επομένως «καθίστανται λίγο άβολα τα πράγματα για τους συνομιλητές του προέδρου μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου τόνισε ότι γνωρίζει προσωπικά το περιεχόμενο εκείνης της τηλεφωνικής συνομιλίας. «Επισήμως άλλη μια φορά επαναλαμβάνω: είναι ψέματα, δεν υπήρξε ουδεμία απειλή με πυραύλους». Μιλώντας για τις προκλήσεις για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Πούτιν, είπε ο Πεσκόφ, «επεσήμανε ότι σε περίπτωση εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ η εν δυνάμει εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών ή αμερικανικών πυραύλων στα σύνορά μας θα σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πύραυλος θα φθάνει στη Μόσχα σε μερικά λεπτά». Εάν αυτή η φράση, συνέχισε, «έγινε κατ’ αυτόν τον τρόπο κατανοητή…, πρόκειται για μια πολύ αδέξια κατάσταση».

Ο Ρώσος εκπρόσωπος χαρακτήρισε χάσιμο χρόνου την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου BBC «Ο Πούτιν κατά της Δύσης», από το οποίο προέρχονται και οι δηλώσεις Μπ. Τζόνσον, που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και θα προβληθεί απόψε, εφόσον είναι στο ίδιο κλίμα.

«Δεν μπορούμε να αντιδρούμε στην κυκλοφορία ταινιών στο BBC. Θα δούμε τι λέγεται εκεί. Αντιδράσαμε σε αυτό το επεισόδιο, το οποίο τώρα έντονα συζητείται στη Μ. Βρετανία. Σας μίλησα κατηγορηματικά γι’ αυτό το επεισόδιο. Εάν η υπόλοιπη ταινία είναι στο ίδιο κλίμα, τότε δεν σας συμβουλεύω να χάσετε τον χρόνο σας χωρίς λόγο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους, όταν δέχθηκε σχετικά ερωτήματα κατά την τακτική ημερήσια ενημέρωση των συντακτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.