«Το κτήριο της ΣΠΕ Αυγόρου ανήκει στην κοινότητα» – Επιστολή από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ 

Επιστολή από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Το ζήτημα της επιστροφής του κτιρίου της πρώην Συνεργατικής Αυγόρου στην κοινότητα θέτουν προς την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας του ΑΚΕΛ στην ελεύθερη Αμμόχωστο για συναντήσεις με τους δήμους και τις κοινότητες της περιοχής. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον επαρχιακό γραμματέα Χρύσανθο Ζαννέττο και αποτελούμενη από τους βουλευτές Νίκο Κέττηρο, Γιώργο Κουκουμά και Γιαννάκη Γαβριήλ, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε, ανάμεσα σε άλλα τοπικά ζητήματα, και το καθολικό αίτημα της κοινότητας να επιστραφεί το κτίριο της πρώην Συνεργατικής στην κοινότητα. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, παρά τις διάφορες δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν το συγκεκριμένο κτίριο έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Τράπεζα ή εάν παραμένει στην ΚΕΔΙΠΕΣ. Πάντως, μέχρι σήμερα το κτίριο δεν έχει καμιά άλλη χρήση.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να ενημερώσει γραπτώς τη Βουλή για το καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης του συγκεκριμένου κτιρίου, αλλά και να καταθέσει τα όποια συμβόλαια υπάρχουν. Επιπρόσθετα, καλούν το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει απάντηση αν προτίθεται να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κτίριο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της κοινότητας και αν ναι, να παραθέσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Αναλόγως των απαντήσεων της κυβέρνησης, θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα πίεσης για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της κοινότητας Αυγόρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy