Το Κυπριακό ποδόσφαιρο σε λίγες… ώρεςΠάει καιρός να δούμε την μπάλα στο χορτάρι και κοντέψαμε να ξεχάσουμε τι εστί Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς που ξεκίνησαν προετοιμασία όλες οι ομάδες της Α’ κατηγορίας και διεξάγονται και φιλικοί αγώνες.

Ένας τέτοιος θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ανόρθωση. Και μέσα σε λίγες ώρες θυμηθήκαμε όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Αιτία; Ο ορισμός του Βασίλη Δημητρίου ως διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Απόλλωνας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτό το γεγονός, ενώ κάποια δημοσιεύματα ήθελαν και την Ανόρθωση να αντιδρά στον συγκεκριμένο ορισμό. 


Τελικά η ΚΟΠ προχώρησε στην αλλαγή του Βασίλη Δημητρίου και όρισε τον Νικόλα Νεοκλέους. Και όλα αυτά ενώ συζητάμε για το αν θα συνεχιστεί η κάθοδος ξένων διαιτητών και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στην δική μου αντίληψη αυτό θα πρέπει να τροχοδρομηθεί άμεσα από την Ομοσπονδία.

Ζήσαμε λοιπόν μέσα σε τρεις ώρες, όλα όσα βιώνουμε σε μια αγωνιστική περίοδο. Αυτό είναι το Κυπριακό πρωτάθλημα και θα πρέπει να το υποστούμε. Εκτός και αν οι αρμόδιοι έχουν την θέληση να αλλάξουν την κατάσταση και να κάνουν το προϊόν ξανά ελκυστικό για το φίλαθλο κοινό. Αλλιώς θα μείνουμε εντελώς μόνοι και θα ψάχνουμε το λάθος.

Απορία: Αν όντως η Ανόρθωση αντέδρασε στον ορισμό του Βασίλη Δημητρίου, τότε γιατί είναι η πρώτη ομάδα που τρέχει να στηρίξει τους Κύπριους διαιτητές κάθε φορά που γίνονται σκέψεις για κάθοδο ξένων; Εκτός και αν η στήριξη δεν είναι προς όλους τους διαιτητές.

Χρίστος Αποστολίδης