Παράθυρα/ Ορίζοντας

Το Λόγια στο στόμα για τέσσερεις τελευταίες παραστάσεις

Το Λόγια στο στόμα του Kieran Hurley,  σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό κλείνει τον κύκλο παραστάσεών του, με τέσσερις τελευταίες στη Λευκωσία.

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. Αφορά όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: « Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’  αυτά.»

Η κριτικός Μαρία Χαμάλη έγραψε, για την παράταση, μεταξύ άλλων: «…ένα έργο εξαιρετικά καλογραμμένο, ευφυές στη δομή του, τολμηρό στη γλώσσα του και πραγματικά επινοητικό και πρωτότυπο στη σύλληψή του. [..] Αυτό κατορθώνει και η Μαρία Κυριάκου με τη Μέλανη Στέλιου και τον Ανδρέα Δανιήλ, οι οποίοι μας εκπλήσσουν, όχι μόνο με την προσωπική τους δημιουργία στον ρόλο που αναλαμβάνουν, αλλά και με τη σκηνική χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ τους.» Εξώστης (Εφ. Πολίτης, 8/1/23)

Σατιρικό Θέατρο, Πάνω Σκηνή, Λευκωσια

22, 23, 28 και 30 Απριλίου, 2023, 20:30

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

d l 61

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy