Το μαύρο κουτί του πολυτελούς τζιπ θα καταδείξει τη πορεία του Ρώσου

Έλα στο Google News

Θα διαφανεί η ακριβής πορεία του Ρώσου

Εντός των επόμενων ωρών θα διαφανεί η ακριβής πορεία του Ρώσου που παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη στο θανατηφόρο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της Μουτταγιάκας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον μαύρο κουτί, παρόμοιο με αυτό των αεροπλάνων το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα τόσο ως προς τον τρόπο που οδήγησε ο Ρώσος στην προκειμένη, όσο και για την ταχύτητα που είχε το όχημα. Το μαύρο κουτί έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τι έγινε μέχρι 3 δευτερόλεπτα πριν το συμβάν. Υπάρχει τεχνογνωσία και θα γίνει αναπαράσταση του τροχαίου, σημείωσε ο κ.Γεωργίου.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε αναζήτηση μαρτυριών απ’ τους οδηγούς, τους οποίους προσπέρασε ο Ρώσος προτού «προσγειωθεί» στο όχημα του Παναγιώτη. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί είχαν αντιληφθεί την τρελή πορεία και του είχαν κάνει νόημα με τα φώτα πορείας τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο οδόστρωμα δεν υπήρχε ίχνος φρεναρίσματος, σύμφωνα με τα ευρήματα των Αρχών.

Ο Ρώσος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να οδηγηθεί Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, με την Αστυνομία να εισηγείται να διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του Παναγιώτη θα του πουν αύριο Σάββατο το τελευταίο αντίο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.