Το μέλλον μας το φτιάχνουμε…

Του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου*

Βρισκόµαστε µπροστά σε µια ιστορική καµπή για το µέλλον της χώρας µας, µια καµπή που έχει να κάνει µε το µέλλον του τόπου, το µέλλον το δικό μας αλλά και των µελλοντικών γενιών. Έχουµε ο καθένας µας την ευθύνη για το µέλλον τούτου του τόπου και αυτή η ευθύνη εστιάζεται στο ποιον θα εκλέξουµε αύριο στο ύπατο αξίωµα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας.

Μιας Κυπριακής ∆ηµοκρατίας που κινδυνεύει µε διχοτόµηση, µιας Κυπριακής ∆ηµοκρατίας που εµείς οι πολίτες της κινδυνεύουµε να µην έχουµε τη δυνατότητα επιβίωσης λόγω της οικονοµικής κατάστασης που επικρατεί και µιας Κυπριακής ∆ηµοκρατίας που κινδυνεύει να χωθεί µέσα στο βούρκο της διαφθοράς και να πνιγούµε µέσα στα περιττώµατα που κάποιοι µας έριξαν.

Έχουµε λοιπόν ραντεβού µε την Ιστορία. Από εµάς εξαρτάται ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει το πολύπαθο νησί µας, γιατί εµείς εκλέγουµε τον επόµενο καραβοκύρη. Έχουµε απέναντί µας λοιπόν πολλές επιλογές υποψήφιων Προέδρων, αλλά έχουµε µόνο δύο επιλογές που έχουν πιθανότητες εκλογής. Η πρώτη επιλογή είναι Αβέρωφ-Χριστοδουλίδης και η δεύτερη του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η επιλογή Αβέρωφ-Χριστοδουλίδης σηµαίνει επικρότηση της 10ετούς διακυβέρνησης ∆ΗΣΥ-Αναστασιάδη, σηµαίνει συνέχιση της αβεβαιότητας στο Κυπριακό που φτάνει στο σηµείο της διχοτόµησης, σηµαίνει µια κυβέρνηση που θα σκέφτεται τους λίγους και εκλεκτούς, µια κυβέρνηση που θα κάνει πλάτες στη διαφθορά, µια κυβέρνηση που είναι κοινωνικά αναίσθητη απέναντι στα πολλά και διαφορετικά προβλήµατα που βιώνουν οι πολίτες της.

Η επιλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη σηµαίνει πως ως λαός θέλουµε να αλλάξουµε τα πράγµατα, θέλουµε πραγµατικά να επανενώσουµε τον τόπο µας, είναι επιλογή που µπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό για καλύτερες µέρες, δικαίωµα στους νέους να ονειρεύονται µια Κύπρο καλύτερη, αξιοκρατική, µε ποιοτικές θέσεις εργασίας, µε αξιοπρεπείς µισθούς, µε όραµα για να ζήσουν µια ποιοτική ζωή στον τόπο που γεννήθηκαν.

Η ουσία λοιπόν είναι τι θέλουµε εµείς οι πολίτες της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας εν έτει 2023. Θέλουµε να συνεχίσουµε µε τη νεοφιλελεύθερη ∆εξιά στην εξουσία; Και να θυµίσω πως κάποιος υποψήφιος πρέπει να κρίνεται και για το ιδεολογικό του υπόβαθρο και τα κόµµατα που το υποστηρίζουν, γιατί ο ∆ΗΣΥ εξυπηρετούσε και θα εξυπηρετεί το συµφέρον του µεγάλου κεφαλαίου, το συµφέρον των λίγων και των πλουσίων. Αυτό έκανε, αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει αν του δώσουµε το δικαίωµα µε τον Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη.

Ας µην το παίζουµε λοιπόν πιο έξυπνοι από προηγούµενες γενιές, γιατί αυτές τουλάχιστον ξεχώριζαν ποιος πρεσβεύει την τάξη τους.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ένας µετριοπαθής πολιτικός, διπλωµάτης, που µέχρι πρόσφατα ήταν εργαζόµενος, χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς offshore εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία, ανθρωπιστής µε ρεαλιστικές προτάσεις για τους πολλούς και αυτό είναι που τον κάνει αναγκαίο αυτή τη στιγµή για τη χώρα, γιατί µόνο αν ευηµερεί το σύνολο του λαού θα έχουµε µέλλον και ως Κύπρος και ως Κύπριοι.

Το µέλλον λοιπόν το αποφασίζουµε εµείς, οι ψηφοφόροι. Εµείς αποφασίζουµε ποια Κύπρο θέλουµε. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 θα είµαστε σε ένα παραβάν µε µια πένα, ένα ψηφοδέλτιο και τη συνείδησή µας. Καλή ψήφο!

* Μέλος της Επ. Γραµµατείας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.