Το μετέωρο βήμα των «ανεξάρτητων» που θα κυβερνήσουν

Του
Χρήστου Χαραλάμπους

 

Για την αξιοπιστία και το success story της μακράς διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη-Δημοκρατικού Συναγερμού δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις. Το παραμύθι της επιτυχίας, της συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων, το βίωσε και συνεχίζει να το βιώνει βαθιά στο πετσί του μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, η μεγάλη πλειοψηφία των απλών πολιτών.

Τι πέτυχε κατά τη δεύτερη πενταετία της δεκαετούς διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης; Τι έχει να καυχιέται ο ίδιος και τι μπορεί να περιμένουν στη συνέχεια οι πολίτες; Δεν υπάρχει κανένας που να μην αντιλαμβάνεται το οικονομικό και κοινωνικό χάος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λίγων υμετέρων προνομιούχων και της μάζας του λαού που βρίσκεται σε ένα ατέρμονο κυνήγι για εξασφάλιση των βασικών για την επιβίωση.

Για τη διαχείριση του Κυπριακού δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε παραπάνω αφού τα αποτελέσματα είναι εκεί, ο χρόνος και οι εξελίξεις τρέχουν και είναι δυσοίωνα, καθώς βλέπουμε την Τουρκία να πατά στην αποτυχημένη διακυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ενεργεί καθημερινά όλο και με μεγαλύτερη προκλητικότητα.

Αλήθεια, πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι σύμμαχοι του κ. Αναστασιάδη στην Ευρώπη και αλλού; Ποια αξιοπιστία, ποια επιτυχημένη πορεία και ποιον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να επικαλείται πλέον ο επίγονος του Νίκου Αναστασιάδη; Πώς ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τα άλλα δημοκρατικά εκλεγμένος, πλην όμως αδιαμφισβήτητος κλώνος της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΥΣΗ, θα προχωρήσει για επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της πατρίδας μας;

Με όλα εκείνα τα κληρονομικά βαρίδια που κουβαλά ο νέος Πρόεδρος, πώς θα ενεργήσει ώστε ο κόσμος της Κύπρου να μπορέσει να ανασάνει οικονομικά; Πώς και με ποιους συνεργάτες θα χειριστεί τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε καίριους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, αλλά και τα ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους;

Είδαμε τον τρόπο που λειτούργησε στη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου και ακούσαμε κατά κόρον βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις για αξιοκρατία και διαφάνεια, για λύσεις σε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία, ακούσαμε για κυβέρνηση κοινωνικής αποδοχής που θα στηθεί με ικανά άτομα, κάτι όμως που φέρνει στο νου τους «αρίστους» για τους οποίους μιλούσε ο Νίκος Αναστασιάδης, που κάθε άλλο αποδείχθηκαν τέτοιοι.

Δεν επιχειρούμε να μηδενίσουμε τις όποιες καλές προθέσεις του κ. Χριστοδουλίδη, όμως ο κομματικός και ιδεολογικός αχταρμάς που συνέβαλε στην εκλογή του και τον πλαισιώνει αναμένοντας να πάρει το μερίδιο της αμοιβής του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι κάτι θα αλλάξει στον τόπο. Επιπλέον, ας μην αμφιβάλλουμε για το αόρατο χέρι ή και την απροκάλυπτη εμπλοκή Αναστασιάδη στη διαχείριση κάποιων ζητημάτων που έχουν να κάνουν ειδικότερα με τα οικονομικά και άλλα σκάνδαλα, με τη διαφθορά και τη διαπλοκή για την οποία η κοινωνία απαιτεί να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy