Θερμές ευχαριστίες προς τους πολίτες που στήριξαν το ΑΚΕΛ-Αριστερά – Νέες Δυνάμεις αλλά και την βαθιά ικανοποίηση που οι ψηφοφόροι έφραξαν το δρόμο της ακροδεξιάς προς το Ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε ο ΓΓ ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας μετά την ανακοίνωση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων που θέλουν το ΑΚΕΛ να βρίσκεται μόλις 1.5% πίσω από το ΔΗΣΥ που σημείωσε μεγάλη μείωση στα ποσοστά του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014.

 

https://www.facebook.com/AKEL1926/videos/424357888147031/

 

 

 

Τα όσα είπε ο Άντρος Κυπριανού:

Πρώτα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους πολίτες που βοήθησαν το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις να πετύχουμε το στόχο που καθορίσαμε. Να εκλέξουμε δύο ευρωβουλευτές και να αυξήσουμε περαιτέρω τη δύναμη μας.
Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι τη δύναμη που μας έδωσαν θα τη δικαιώσουμε με πολλή και σκληρή δουλειά.
Θα ήμασταν πολύ ευτυχέστεροι σήμερα αν το καλό για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα συνοδευόταν και από μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές. Επιμένουμε και θα επιμένουμε στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε την αποχή δίνοντας νόημα στον πολιτικό διάλογο και ελπίδα για καλύτερη ζωή στο λαό μας.

Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίηση μας που οι ψηφοφόροι έφραξαν το δρόμο της ακροδεξιάς προς το Ευρωκοινοβούλιο. Σημειώνουμε ωστόσο με ανησυχία τα ποσοστά που κατέγραψε το ΕΛΑΜ. Ευχόμαστε τα κόμματα που βρέθηκαν απέναντι τους στην περίοδο των Ευρωεκλογών να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές. Πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει. Πλέον ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που δικαίωσαν την επιλογή μας να παρουσιάσουμε ένα δικοινοτικό ψηφοδέλτιο- σύμβολο του οράματος μας για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Άνοιξε έτσι ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο για την Κύπρο, το Κυπριακό και τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Σε αυτό το κεφάλαιο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, παλεύοντας μαζί με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας σε ένα πλατύ αντικατοχικό και αντιφασιστικό μέτωπο. Ο δικοινοτικός χαρακτήρας του ψηφοδελτίου μας πολεμήθηκε και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος.

Ο ΔΗΣΥ σε αυτή την εκλογική εκστρατεία έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Κινδυνολόγησε σε μια προσπάθεια να σκορπίσει το φόβο. Ακόμα χειρότερα, έσπειρε την καχυποψία εναντίον των τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας. Αντέξαμε στη μαύρη προπαγάνδα του. Ο κυπριακός λαός έστειλε μήνυμα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον της πατρίδας μας. Ο ΔΗΣΥ καλείται τώρα να βγάλει τα συμπεράσματα του από την υποχώρηση της τάξης των σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων που κατέγραψε σε σχέση με τις περασμένες Ευρωεκλογές. Υποχώρηση που στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα της λαϊκής εντολής για αλλαγή πορείας σε Κύπρο και Ευρώπη. Αυτό μας επιφορτίζει ως το ισχυρότερο Κόμμα της αντιπολίτευσης με το επιπλέον βάρος να δώσουμε διέξοδο και προοπτική στο λαό μας και στην πατρίδα μας.

Θα θέλαμε τέλος να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΑΚΕΛ αλλά και μέλη από άλλα κινήματα και οργανώσεις που εργάστηκαν σκληρά όλη αυτή την περίοδο. Μαζί πετύχαμε ένα σημαντικό και πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα. Η εκλογική άνοδος που σημείωσε σήμερα το ΑΚΕΛ, τόσο σε σχέση με τις περασμένες Ευρωεκλογές αλλά και με τις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές στέλνει το μήνυμα ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς το ΑΚΕΛ, επιβραβεύει τη συνέπεια του και προσβλέπει στη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία ξαναμπαίνει μπροστά. Υποσχόμαστε ότι θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη με την οποία μας στήριξε σήμερα ο λαός και θα παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για τη λύση του Κυπριακού και για την ανατροπή των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών που βυθίζουν την κυπριακή κοινωνία στην ανισότητα και την πνίγουν με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.