Σημεία Κοινού/ Ορίζοντας

Το μήνυμα του #SupportArtWorkers Κύπρου

Το #SupportArtWorkers Κύπρου έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανάγκη στήριξης των  εκατοντάδων άτομων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο και βρέθηκαν ξαφνικά να μην μπορούν να εργαστούν λόγω του lockdown που έγινε για την πανδημία του Covid-19.

Έκαναν ένα βίντεο θέλοντας να στείλουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα. Μάζεψαν παπούτσια, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα προστασίας και με αυτά σχημάτισαν σε παραλία της Κύπρου τις λέξεις Support Art Workers. Η κίνηση αυτή είχε μάλιστα και φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο βίντεο που ανέβασαν στο youtube αναφέρουν:

«Η πανδημία του Covid-19 έφερε στο προσκήνιο συστημικές ανεπάρκειες σε όλους τους τομείς, ειδικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο απέδειξε πόσο επυσφαλείς ήταν οι συνθήκες εργασίας των καλλιτεχνών και ανέδειξε ότι η κρατική στήριξη σε περιόδους κρίσης είναι απαραίτητη.
Όντας σε πλήρη εναρμόνιση και συγχρονισμό με την γενικότερη κινητοποίηση των καλλιτεχνών παγκοσμίως ,η πρωτοβουλία «support art workers» της Κύπρου οργάνωσε και εκτέλεσε το συγκεκριμένο βίντεο. Στηρίζουμε όλα τα σύνολα των καλλιτεχνών που διεκδικούν κοινωνική στήριξη από τα κράτη τους.»

Μεγάλο μέρος των παπουτσιών που μαζεύτηκαν δόθηκαν στον οργανισμό «Kofinou We care- volunteers’ support»