Παράθυρα/ Ορίζοντας

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει

Μέχρι 27 Ιουλίου στο χωρίο Κάτω Δρυς  

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει στη μαγευτική τοποθεσία του χωριού Κάτω Δρυς, όπου για όγδοη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει μία σειρά από μουσικά εργαστήρια και διαλέξεις, από τις 22 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2021. Έχοντας ως αποστολή του να λειτουργήσει ως μια δημιουργική γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε έμπειρους επαγγελματίες και λάτρεις της μουσικής ώστε να συνεργαστούν, να αντλήσουν γνώση ο ένας από τον άλλο και να συνυπάρξουν επί σκηνής, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος θα αγκαλιάσει και αυτό το καλοκαίρι μια κοινότητα από εισηγητές και σπουδαστές.

Πέρα όμως από τα εργαστήρια υπάρχει βραδινό πρόγραμμα δωρεάν συναυλιών, ανοικτών για το κοινό και περιλαμβάνουν παραστάσεις από εισηγητές των φετινών εργαστηρίων.

Πέμπτη 22/7- Village Stage 9μ.μ.

 • Μουσική για δύο φλάουτα: Ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο από τη Μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη εποχή με δύο φλάουτα. Η Εύα Σταύρου και ο Δημήτρης Γιασεμίδης παρουσιάζουν επιλεγμένα ντουέτα για φλάουτο.
 • George Demetriou: Ο συνθέτης και τραγουδοποιός από τη Λευκωσία George Demetriou ερμηνεύει καινούργια τραγούδια που συνδυάζουν την φολκ-ροκ υφή της προηγούμενης δουλειάς του με ηλεκτρονικά στοιχεία και σύνθετους ρυθμούς. Θα συνοδεύεται από τον Άγγελο Βλάμη, Γιάννη Κωνσταντίνου και Σίμο Τζιακούρη. Τα αυτοσχεδιαστικά μέρη των κομματιών αυτών τους επιτρέπουν να μεταμορφώνονται με κάθε παράσταση.

Παρασκευή 23/7- Village Stage 8.30μ.μ.

 • humayun ensemble: Οι «humayun ensemble» επικεντρώνονται στην τεχνοτροπία των μουσικών παραδόσεων της Ανατολής και ερμηνεύουν λόγια και λαϊκά τροπικά μουσικά ιδιώματα. Αποτελούνται από τους Χριστόδωρο Μνάσωνος στο ούτι, το πολίτικο λαούτο και το yayli tanbur, τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο βιολί και το τραγούδι και τον Ανδρέα Ιωάννου στο κανονάκι και το τραγούδι.
 • Φώτης Σιώτας: Ο ξακουστός και πολύ ιδιαίτερος βιολιστής, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός θα χαρίσει ένα σόλο σετ με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία (Σωτήρες, Τα Δεύτερα κ.α.), συνοδεύοντας τον εαυτό του πότε με βιολί και πότε με κιθάρα, αλλά και με τη χρήση λουπαδόρων.
 • Eurotoire (Τοποθεσία: TBA): Το Eurotoire είναι ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής συν-δημιουργίας για είκοσι μουσικούς από όλη την Ευρώπη, που συναντώνται στην Κύπρο για δεύτερη φορά για να ηχογραφήσουν δέκα τραγούδια στα Λεύκαρα, τα οποία έγραψαν κατά την πρώτη τους συνάντηση στη Λευκωσία τον Ιούνιο του 2021 μέσα σε πέντε ημέρες εντατικών songwriting sessions. Τα δέκα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στο επερχόμενο άλμπουμ τους, από τη Louvana Records η οποία είναι και υπεύθυνη για το συντονισμό του προγράμματος.

Σάββατο 24/7 Village Stage 8.30μ.μ.

 • Metaxas: Ο Metaxas θα κάνει μια από τις ιδιαίτερα σπάνιες εμφανίσεις του στο φετινό Μουσικό Χωριό Φέγγαρος. Θα χαρίσει ένα ιδιαίτερο σετ με ακουστικές εκτελέσεις των τραγουδιών του, με την χαρακτηριστική του αβίαστη ερμηνεία και κρυστάλλινη φωνή. Στο οικείο αυτό σόλο σετ θα συνοδεύσει τον εαυτό του στην ακουστική κιθάρα.
 • Hammond Organ Trio: Ο Γιώργος Κοντραφούρης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο ένα Organ Trio , το Hammond Organ Trio. Στην παράδοση των κλασικών organ trio (organ, κιθάρα, τύμπανα) θα παρουσιάσει δικά του κομμάτια, αλλά και κομμάτια από τον Dr. Lonnie Smith, συνοδευόμενος από τους Ερμή Μιχαήλ στην ηλεκτρική κιθάρα και Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα.

Κυριακή 25/7 Village Stage 8.30μ.μ.

 • Μάλυ: Εμπνευσμένο από τους ήχους της Κύπρου που βρίσκονται στο λόγο και τη μουσική, οι ‘Μάλυ’ παρουσιάζουν αυθεντικές συνθέσεις με το συνδυασμό της ηλεκτρικής κιθάρας, των κρουστών, του νέυ και της φωνής. Η μουσική του Βασίλη Φιλίππου (φωνή, κρουστά, νέυ, συνθέσεις) και του Οδυσσέα Τουμάζου (κιθάρες, συνθέσεις) είναι βαθιά επηρεασμένη από την αγάπη τους για την κυπριακή κουλτούρα και η συνεργασία τους επικεντρώνεται σε αυτό το κομμάτι της δημιουργικής τους πορείας.
 • Freedom Candlemaker: O Freedom Candlemaker σε μια από τις πλέον σπάνιες εμφανίσεις του θα παρουσιάσει ένα ακουστικό σετ με κομμάτια από τη δισκογραφία του, ενώ θα επικεντρωθεί κυρίως σε καινούργια κομμάτια που δουλεύει αυτόν τον καιρό και τα οποία θα αποτελέσουν μέρος του επερχόμενου άλμπουμ του. Με τη μουσική του δημιουργεί ένα ονειρικό ταξίδι συγχωνεύοντας στοιχεία της εσωτερικής ποπ και της nu-folk με τη soul. Θα συνοδεύει τον εαυτό του με πιάνο ενώ μαζί του θα εμφανιστούν και προσκεκλημένοι μουσικοί.
 • Ακάμωτοι Brass Band (Τοποθεσία: TBA): Η νεοσύστατη μπάντα χάλκινων πνευστών η οποία θα συνοδεύεται από ένα γκρουπ με κρουστά θα φέρει στο χωριό ένα εκρηκτικό σετ από Βαλκανικούς σκοπούς, εμβατήρια και τολμηρές μελωδίες.

Δευτέρα 26/7 Village Stage 7.30μ.μ.

 • Παρουσιάσεις εργαστηρίων: Παραδοσιακά, η τελευταία βραδιά του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος είναι αφιερωμένη στις παρουσιάσεις των εργαστηρίων. Η κάθε ομάδα παρουσιάζει στο κοινό ένα δείγμα από τη δουλειά την οποία έκανε μέσα στην εβδομάδα των εργαστηρίων.
Τα εργαστήρια του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος εξακολουθούν να δέχονται αιτήσεις μέχρι και την μέρα έναρξης της διοργάνωσης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, τις περιγραφές εργαστηρίων, τη διαμονή και την πληρωμή μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.fengaros.com/MusicVillage

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Κάτω Δρυς

Μέχρι 27 Ιουλίου 2021

Λεπτομέρειες:

https://www.fengaros.com/MusicVillage

Fengaros Music Village 2021 Cover Photo

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.