Το μπαλάκι στην κυβέρνηση για πρόσβαση της Ελεγκτικής στα στοιχεία των «Χρυσών Διαβατηρίων»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει τη δημόσια τοποθέτηση της Κυβέρνησης ότι θα της παραχωρήσει απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία των φακέλων για τα «χρυσά» διαβατήρια ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 ,  είπε ότι ο έλεγχος του επενδυτικού προγράμματος από την Ελεγκτική Υπηρεσία δεν επηρεάζει, δεν συγκρούεται και δεν αντιπαρατίθεται με το έργο της διερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και αν ξεκινούσε αύριο το σχεδιασμό ενός πλήρους ελέγχου και τη συλλογή στοιχείων, η έκθεση δεν θα μπορούσε, εκ των πραγμάτων, να είναι έτοιμη πριν τον Μάιο.

Συνεπώς, σημείωσε, θα δημοσιοποιήσουν την δική τους έκθεση μετά το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής, λέγοντας ότι αυτό απαντά στις όποιες ανησυχίες της εκτελεστικής εξουσίας και νομικής υπηρεσίας.

Πρόσθεσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) αναφέρει ότι η στάση της κυβέρνησης έχει πλήξει τρεις από τους 8 πυλώνες ανεξαρτησίας των ελεγκτικών ιδρυμάτων.

Επίσης ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη ψήφισε το 2014 ένα ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το οποίο αναφέρεται σε σεβασμό στην ανεξαρτησία των ανωτάτων ελεγκτικών ιδρυμάτων παγκόσμια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.