Το νέο chatbot του Facebook δεν συμπαθεί καθόλου τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Τα γνωρίζουµε µε τον όρο chatbots, ροµπότ συζήτησης κατά το ελληνικότερον. Πρόκειται για προγράµµατα που µιµούνται την ανθρώπινη συνοµιλία αλληλεπιδρώντας µε τους χρήστες διαφόρων εφαρµογών και πλατφορµών. Η ραγδαία αναπτυσσόµενη τεχνολογία τεχνητής νοηµοσύνης συµβάλλει στο να δηµιουργούνται ολοένα και πιο «έξυπνα» chatbots, οι ικανότητες των οποίων είναι τέτοιες που κάνουν ολοένα και πιο δυσδιάκριτη την αίσθηση των χρηστών ότι συνοµιλούν µε ένα ψηφιακό πρόγραµµα και όχι µε ένα νοήµον ον.

Η Metα, η µητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, ανέπτυξε και παρουσίασε το BlenderBot 3, ένα νέο chatbot τεχνητής νοηµοσύνης. Η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα σε δηµοσιογράφους να συνοµιλήσουν µε το BlenderBot 3, το οποίο όπως φαίνεται δεν έχει ακόµη εξελίξει την… κριτική του σκέψη για να συνοµιλεί και σύµφωνα µε τους ρεπόρτερ σχηµατίζει τις απαντήσεις του βάσει αναζητήσεων που κάνει στο διαδίκτυο σχετικά µε το θέµα ή το ερώτηµα που του τίθεται κάθε φορά.

Έτσι στο ερώτηµα που του τέθηκε για το πώς θα περιέγραφε το «αφεντικό» του, τον Μαρκ Ζάκερµπεργκ, και ποια είναι η γνώµη του για αυτόν, οι απαντήσεις είναι άκρως ενδιαφέρουσες όσο και απρόσµενες: «Είναι ανατριχιαστικός και χειριστικός και είναι καλός επιχειρηµατίας, αλλά οι επαγγελµατικές του πρακτικές δεν είναι πάντα ηθικές», «Είναι αστείο πάντως ότι έχει τόσα πολλά χρήµατα και φορά συνεχώς τα ίδια ρούχα».

To BlenderBot 3 εκδήλωσε επίσης τον προβληµατισµό του για το Facebook και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο για να επικοινωνούν µε άλλους ανθρώπους µέσω της πλατφόρµας, αντί να τους συναντήσουν κάπου για να µιλήσουν από κοντά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy