Αυτό είναι το νέο έντυπο μετακίνησης πολιτών-Τι αλλάζει από σήμερα

Τίθεται από σήμερα σε ισχύ η πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας. Επιτρέπεται επίσης η επίσκεψη μέχρι δυο ατόμων σε οικίες. Επιπρόσθετα αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να εργαστεί με φυσική παρουσία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από το 25 στο 50%. Όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν στις επιχειρήσεις, απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη ανάσα από το lockdown τριών εβδομάδων

Στο μεταξύ, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ παραμένουν για κάθε πολίτη τα δυο SMS στο 8998 για τις μετακινήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 Φεβρουαρίου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης και οι τελειόφοιτοι της μέσης κι τεχνικής εκπαίδευσης. Την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργούν επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου συμπεριλαμβανομένων πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Ακόμη από τις 8 Φεβρουαρίου οι λειτουργίες στους χώρους θρησκευτικής λατρείας θα μπορούν να τελούνται στην παρουσία πιστών με τον μέγιστο αριθμό των παρευρισκομένων να ανέρχεται στους 50. Επίσης, θα αυξηθεί στους 4 ο αριθμός των ατόμων για επίσκεψη σε οικίες.

Διαφοροποιείται από σήμερα ελαφρώς το έντυπο για τις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών.

Στις 8 υπάρχουσες κατηγορίες προστέθηκε ακόμη μια (η 9η κατηγορία) η οποία αφορά τη μετάβαση σε κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας.

Επίσης, στην επιλογή 5 συμπεριλήφθηκε και η μετακίνηση για σκοπούς επίσκεψης σε οικίες.

Listessms 2 Listessms 1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.