Με το νέο καθολικό lockdown η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο

Μαζική ήταν η προσέλευση του κοινού στα κέντρα αναψυχής το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Πολίτες όλων των ηλικιών, είπε, έσπευσαν να απολαύσουν «το 48ωρο της ελευθερίας τους» πριν τα νέα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν από χθες. Δυστυχώς, είπε, με το νέο καθολικό lockdown η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικά, σημείωσε, πολλές επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας «φορτώθηκαν ξανά μεγάλα αποθέματα εμπορευμάτων και εκκρεμότητες, τα οποία σε κάποιους θα στοιχίσουν». Οι επιχειρήσεις, είπε, δυστυχώς «άνοιξαν και έκλεισαν με χιλιάδες έξοδα, υποχρεώσεις και stock». Από ό,τι φαίνεται, συνέχισε, οι επιδημιολόγοι γνώριζαν από πριν ότι η κατάσταση θα επιδεινωνόταν και θα μπορούσαν έγκαιρα να ενημερώσουν και να κλείσουν πριν το Πάσχα και όχι να αναμένουν τις ημέρες του Πάσχα να κλείσουν τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και κάλεσε το κράτος και την πολιτεία να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις, διότι, όπως εξήγησε, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα αρκετές επιχειρήσεις άρχισαν και βάζουν λουκέτο, άλλες επιχειρήσεις είναι προς πώληση, οι εξώσεις άρχισαν, ενώ οι τράπεζες που δεν λαμβάνουν τις δόσεις τους άρχισαν τις διαδικασίες εναντίον των επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής, κατέληξε, υποφέρουν εδώ δύο χρόνια και δεν θα μπορέσουν να εργαστούν τις μέρες του Πάσχα. «Είμαστε το ίδιο έργο θεατές, όπως και πέρσι», είπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.