Με αφορμή… την κυκλοφορία του νέου τεύχου του πολιτιστικού περιοδικού Νέα Εποχή που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην επαναπροσέγγιση και επανένωση των δύο κοινοτήτων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μια αναφορά στα περιεχόμενά του:

Το νέο τεύχος περιλαμβάνει ποιήματα και διηγήματα από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, μελέτες, άρθρα και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Ποιήματα: Γιώργος Μολέσκης, Tamer Öncül, Γιώργος Φράγκος, Filiz Naldöven, Αντώνης Γεωργίου, Senem Gökel, Μαρία Σιακαλλή, Halil Karapaşaoğlu, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Arif Albayrak, Κώστας Βασιλείου, Μαρία Κιλέ.

Διηγήματα: Μαρία Αβρααμίδου, Χρίστος Χατζήπαπας, Gürgenç Korkmazel, Ibrahim Aziz, Άννα Τενέζη, Παναγιώτης Κακούσης, Κώστας Πατίνιος, Χρίστος Αργυρού.

Huseyin Cakmak
Huseyin Cakmak

Ξεχωρίζει το εικαστικό αφιέρωμα στην τέχνη της σκιτσογραφίας, όπου σκίτσα γελοιογράφων των δύο κοινοτήτων στέλνουν μηνύματα επανένωσης, η μελέτη της Έλενας Σάββα με τίτλο «Ανατέμνοντας μια τραυματική συνύπαρξη: Εικόνες Τουρκοκύπριων και Τούρκων εποίκων σε κείμενα Ελληνοκύπριων πεζογράφων (1970-2010)», το άρθρο του Kutlu Adalı «Όπλο του νου η ειρήνη» και η παρουσίαση του βιβλίου του Ibrahim Aziz, «Το αίμα της μνήμης», από τον Γιώργο Φράγκο.

Η Νέα Εποχή κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1959 και είναι το πιο παλιό πολιτιστικό περιοδικό του τόπου μας. Κυκλοφορεί τέσσερις φορές το χρόνο και η ετήσια συνδρομή του είναι μόνο €15.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συνδρομητές του περιοδικού μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22864502 ή ηλεκτρονικά στο neaepochi@cytanet.com.cy

Χριστάκης Σκουφάρης
Χριστάκης Σκουφάρης