Το Olivewood ενδιαφέρει παραπάνω την κυβέρνηση, από τις 43 προσφυγικές πολυκατοικίες κριθικαν ακατάλληλεςΗ κυβέρνηση έχει σαρώσει και σχεδόν εξαφανίσει την προσφυγική πολιτική, δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά.

Σε ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, η κ. Κουκουμά είπε ότι μέσα στην κρίση η κυβέρνηση επέλεξε «να κτυπήσει πρώτα την προσφυγική στεγαστική πολιτική». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνολικά την περίοδο 2014-18 έβαλε στην πάντα περίπου 81 εκ. ευρώ από τα στεγαστικά προγράμματα της μέριμνας και από τα κονδύλια για την αναδόμηση των κυβερνητικών οικισμών και την εγκατάσταση ανελκυστήρων δεν απορρόφησαν 23 εκ. ευρώ».

Η αυξημένη στεγαστική βοήθεια για τους πρόσφυγες που πανηγυρίζει ο νέος Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να αξιοποιηθεί από όσα ζευγάρια έχουν ετήσια εισοδήματα από 35-45.000 ευρώ ενώ «οι χαμηλόμισθοι πρόσφυγες θα μείνουν ξανά στα ψηλά ενοίκια και στους δρόμους αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δάνειο», πρόσθεσε.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ακόμη ότι στην πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την πρόοδο όσον αφορά στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης η Κύπρος βρίσκεται στην 25η θέση από τις 28 χώρες της Ευρώπης.

Η κ. Κουκουμά είπε ότι όταν κατά απαίτηση της ΟΕΒ καθίστανται ανεξέλεγκτα τα ωράρια εργασίας στο λιανικό εμπόριο, κλάδο με μεγάλη γυναικεία απασχόληση, δεν υπάρχει κανένας ή καμιά στην Κυβέρνηση να σκεφθεί ότι οι εργαζόμενες γυναίκες που θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα δεν θα έχουν κανένα χρόνο για την ζωή τους και για την οικογένεια τους;».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια του δόγματος λιγότερο κράτος και ιδιωτικοποίηση των πάντων έκλεισε δομές φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους, και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έθεσε εξαιρέσεις στην εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης σε σχέση με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και «εξαιρέθηκε η Κύπρος από την ευθύνη να αποζημιώνει τα θύματα που έχουν υποστεί σοβαρό σωματικό τραυματισμό και δεν υπάρχει άλλη οικονομική στήριξη».

Η κ. Κουκουμά διερωτήθηκε μεταξύ άλλων τί συμβαίνει με τα κυκλώματα σωματεμπορίας γυναικών στην Κύπρο όταν στις συλλήψεις οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες ήταν αστυνομικοί και «γιατί βρισκόμαστε στον έβδομο μήνα και ακόμη περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών».

«Εμείς έχουμε στόχο και όραμα την επέκταση της άδειας μητρότητας, της πληρωμένης γονικής άδειας, του εκμηδενισμού της ανισομισθίας σε βάρος των γυναικών» και «να έχει ο τόπος μας σύγχρονες, ανθρώπινες, αποτελεσματικές και δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας», κατέληξε.

“Να γνωρίζουν οι πρόσφυγες ότι 43 πολυκατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες ενώ άλλες 153 παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας, αλλά αντί άμεσα προγράμματα αναδόμησης, στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι το Bollywood, το Hollywood και το Olivewood.