Το όψιμο και το πραγματικό, ενδιαφέρον, για τον Πολιτισμό και τους Ανθρώπους του

Πριν μερικούς μήνες, εν μέσω πανδημίας, η κοινωνία ολόκληρη ενεργοποιήθηκε για να στηρίξει – έστω και διαδικτυακά & διακηρυκτικά – τους ανθρώπους του πολιτισμού, ως μια από τις κοινωνικές ομάδες που είχαν πληγεί περισσότερο. Εκείνη την περίοδο – όψιμα και μόνο – πολλοί πολιτικοί χώροι “θυμήθηκαν” τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους τους. Με την επάνοδο στην κανονικότητα, όλα βέβαια έγιναν, ξανά, παρελθόν.

Εκτός από έναν πολιτικό χώρο, που στα σχεδόν 100 χρόνια διαδρομής του, τον πολιτισμό τον είχε και τον έχει, μέσα στο DNA του, όχι ως συμπλήρωμα αλλά ως βασικό κομμάτι του. Αυτός ο χώρος, ο χώρος της Αριστεράς δηλαδή, συνεπής και σε αυτό το μέρος των θέσεων του, στηρίζει σε αυτές τις εκλογές μια υποψηφιότητα, που μεταξύ άλλων, βρίσκει πολλαπλές συγκλίνουσες θέσεις ΚΑΙ για τον Πολιτισμό.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο μόνος υποψήφιος με τόσο βαθιά γνώση του Πολιτισμού, των αναγκών των ανθρώπων του αλλά και ο μόνος με τόσο επεξεργασμένο πρόγραμμα και θέσεις για όλα όσα αφορούν την Πολιτιστική δημιουργία.

 

Χωρίζοντας τις θέσεις και το όραμα του σε εφτά πυλώνες, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναπτύσσει τις προτάσεις για:

 

1) Ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής η οποία θα συνδιαμορφωθεί με τους ανθρώπους του Πολιτισμού, 2) Αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας με μία σειρά από τρόπους, 3) Κατοχύρωση των Εργασιακών Δικαιωμάτων των Καλλιτεχνών, 4) Ενίσχυση των υφιστάμενων Πολιτιστικών Υποδομών, 5) Διεθνή προβολή του Κυπριακού Πολιτισμού, 6) Εμβάθυνση της Καλλιτεχνικής Παιδείας στον τόπο μας και 7) Προώθηση των Διακοινοτικών δραστηριοτήτων με την παροχή των κατάλληλων πόρων.

 

Οι πυλώνες παρουσιάζονται εδώ μόνο επιγραμματικά αφού, η έκταση των προτάσεων που παρουσιάζει η υποψηφιότητα  δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν, όχι σε ένα αλλά ούτε σε 10 άρθρα.

Μέσα από την ιστοσελίδα της υποψηφιότητας mavroyiannis.cy/programma-diakivernisis ο καθένας και η καθεμιά, μπορεί να δει όλες τις προτάσεις της Υποψηφιότητας για τον κάθε τομέα ξεχωριστά.

 

Σεβήρος Κούλας

Γ.Γ. ΕΔΟΝ

Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.