Το όραμα Χριστοδουλίδη… ήταν του Κασουλίδη, είναι του ΔΗΣΥ!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Για ποια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου μιλά ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης; Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πλέον βιντεάκια που εμφανίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη να λέει με πιστή αντιγραφή αυτά που έλεγε και ο κ. Κασουλίδης το 2008.

Από την ημέρα της προεδρικής εξαγγελίας έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες και ο κ. Χριστοδουλίδης δεν ένιωσε την ανάγκη να βγει ανοιχτά και δημόσια και να απολογηθεί για τη λογοκλοπή. Μετακύλησε με πολλή ευκολία τις δικές του ευθύνες στον επικοινωνιολόγο του, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να αναλάβει ευθύνες και να προστατέψει στενούς του συνεργάτες.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μια τέτοια περίπτωση θα σήμαινε απόσυρση από οποιαδήποτε διεκδίκηση πολιτειακού αξιώματος. Πού τέτοια ευαισθησία και πολιτική δεοντολογία; Ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσιάζεται ως εάν και δεν συμβαίνει τίποτα. Μιλούσε 20 λεπτά για να μας πείσει για το δικό του όραμα, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για το όραμα του κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Προφανώς και οι δύο έχουν το ίδιο συναγερμικό όραμα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο «Σίγμα», ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από μέλος και στέλεχος του ΔΗΣΥ. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι υπήρξε μέλος μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν ήταν διεφθαρμένη και ότι έτυχε εμπιστοσύνης και δεύτερης προεδρικής θητείας το 2018 στη βάση συγκεκριμένων επιτευγμάτων». Δεν περιμέναμε και διαφορετική απάντηση από πλευράς του κ. Χριστοδουλίδη. Εάν έλεγε κάτι διαφορετικό, θα κατηγορούσε τον ίδιο του τον εαυτό, αφού για εννέα χρόνια ο κ. Χριστοδουλίδης συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο και συνυπέγραψε όλες τις σκανδαλώδεις αποφάσεις. Είναι με την ψήφο και του κ. Χριστοδουλίδη που αποφασίστηκε η διάλυση του Συνεργατισμού και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού. Ο κ. Χριστοδουλίδης συμμετείχε και στις εγκρίσεις των αιτήσεων για τα «χρυσά διαβατήρια». Υπερασπίστηκε επίσης και όλους τους διορισμούς των «άριστων των αρίστων». Υπερασπίστηκε ακόμη και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Αυτά είναι γεγονότα, τα οποία κατατρέχουν τον κ. Χριστοδουλίδη, όπως και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Είναι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι που δεν μπορούν ούτε να επικαλούνται, ούτε και να φέρουν την προοδευτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και ο λαός μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.