Το όραμά του για τον “Αιώνα” της Τουρκίας ανέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, μεταδόθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την “Τουρκία του 2023″, που οργάνωσε ο φιλοκυβερνητικός μιντιακός όμιλος Turkuvaz media.

“Ο κόσμος διέρχεται μια οδυνηρή διαδικασία που ξεκίνησε με μια επιδημία τα τελευταία τρία χρόνια και στη συνέχεια έγινε πιο περίπλοκη με καυτές συγκρούσεις και περιφερειακές εντάσεις. Το πρόβλημα του πληθωρισμού που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα, πιέζει όλες τις οικονομίες χωρίς διακρίσεις. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι οι κλασικές μέθοδοι που βασίζονται στη μείωση του πληθωρισμού με αύξηση των επιτοκίων δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στις προσδοκίες. Πολλές οικονομίες, που προσπαθούν να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό με τέτοιες πολιτικές, παλεύουν με ζημίες στην απασχόληση καθώς και με το κόστος ζωής” τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

“Χάρη στο μοντέλο οικονομίας μας που βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της παραγωγής, της απασχόλησης, των εξαγωγών και του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μαζί με τις στέρεες υποδομές που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία 20 χρόνια, είμαστε μια από τις χώρες που περάσε σχετικά άνετα αυτήν την ταραγμένη περίοδο“.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στα θέματα τουρισμού,αμυντικής βιομηχανίας και πληθωρισμού, λέγοντας πως: “Επιλύουμε βήμα-βήμα το θέμα του κόστους ζωής και του πληθωρισμού, που απασχολούν την ατζέντα όλων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Αμερικής. Με την επίδραση των μέτρων που λάβαμε, ελπίζω ότι θα έχουμε “σπάσει το σβέρκο του πληθωρισμού” μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους” τόνισε.

Για την τρομοκρατία, είπε πως η χώρα του δεν θα σταματήσει “μέχρι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας με όλα τα στοιχεία του και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αδιάκοπα. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις, παγκόσμιες ενέργειες ή οικονομολόγους προσανατολισμένους στη ζήτηση να μας αποτρέψουν από την πορεία μας”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.