Το …παιδοκεντρικό κράτος ξανακτύπησε

Της Νίκης Κουλέρμου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

 

Το παιδοκεντρικό μας κράτος μάς κλείνει το μάτι… Και μας κτυπά ελαφρά την πλάτη για να ξυπνήσουμε. Πονηροί οι καιροί και εξίσου ισοπεδωτικές οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης για να μη μας κλείσει τα Χριστούγεννα και μας πάρει ο δαίμονας… Και ρατσιστικές θα λέγαμε αποφάσεις απέναντι στα παιδιά και όχι μόνο. Οι οποίες στην τελική δεν πείθουν για τους εμβολιασμούς, αλλά προκαλούν περισσότερες αντιδράσεις και θυμό.

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τις αποφάσεις για το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση στοχοποίησε τα παιδιά μεταναστών παραφουσκώνοντας και παραποιώντας αριθμούς… Δέχθηκε τη μήνιν της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά καμιά απολογία, καμία συγγνώμη, καμία διόρθωση στη ρατσιστική ρητορική κατά των παιδιών, παρόλο που η κα Μιχαηλίδου παρέπεμψε και σε διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τώρα ξαναχτύπησε το ίδιο «παιδοκεντρικό» κράτος, με την ίδια «αποφασιστική» κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη να χτυπά κατευθείαν και αψυχολόγητα στις ελευθερίες των παιδιών.

Ευλόγως, λοιπόν, διερωτάται ο καθένας: Γιατί από τις 15 Δεκεμβρίου τα παιδιά άνω των 12 ετών δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, ακόμα και χώρους εστίασης, όταν γι’ αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει καν εμβόλιο; Δηλαδή όταν τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα είναι εκ προοιμίου τιμωρημένα σε εγκλεισμό στο σπίτι! Πώς γίνεται όσοι έχουν μια δόση εμβολίου να μπορούν να εισέρχονται σε γήπεδα, θέατρα κ.ο.κ. και όσοι έχουν δύο δόσεις δεν δικαιούνται αν δεν έχουν κάνει και τη γ’ δόση;

Γιατί τα παιδιά άνω των έξι ετών θα χρειάζονται safepass;

Καπάκι οι αντιφάσεις των αρμοδίων για τα στοιχεία που αφορούν στα κρούσματα ανάμεσα στα παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτός που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε χθες στο κρατικό ραδιόφωνο ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριος Στυλιανίδης, εξηγώντας ότι αυτά τα κρούσματα που εντοπίζονται από εξωτερικές μονάδες τεστ δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας. Ο ίδιος παραδέχθηκε εμμέσως ότι οι περιορισμοί στα παιδιά επιβλήθηκαν με σύσταση του Υπουργείου Παιδείας, «με στόχο να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά». Και αυτό αντιφάσκει βεβαίως με τον εγκλεισμό των παιδιών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ακόμα, όταν τα σχολεία θα είναι κλειστά ελέω των διακοπών των Χριστουγέννων!

Επιμέτρησαν άραγε στο Υπουργείο Παιδείας τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία αυτών των παιδιών; Ρώτησαν κανέναν ειδικό, είτε επιδημιολόγο είτε ψυχολόγο;

Αν όλος ο καβγάς είναι για να προετοιμάσει η κυβέρνηση το έδαφος για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, τότε μάλλον απέτυχε. Απέτυχε γενικά στο να πείσει τους ανεμβολίαστους ότι ο εμβολιασμός είναι πολύτιμη θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού κατά του κορονοϊού για έναν απλό λόγο: Επειδή περιορίζει τα στοιχειώδη βασικά δικαιώματά τους προκειμένου να τους εξαναγκάσει σε εμβολιασμό. Όχι για να τους πείσει.

Η κυβέρνηση έχασε και σ’ αυτόν τον τομέα το παιχνίδι και το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει χώρο στις ακροδεξιές, ταλιμπανικές εξάρσεις και διαμαρτυρίες στο όνομα της ελευθερίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei