Το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με ‘άδεια’ από ‘κυβέρνηση’

Η “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο ως βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στα κατεχόμενα αναφέρεται πως υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο λήφθηκε αυτή η απόφαση “για προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων” του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, με απαίτηση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί.

Στο μεταξύ, ο “υπουργός έργων και μεταφορών”, Τόλγκα Ατακάν, δήλωσε στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον “προϋπολογισμό” του “υπουργείου” ότι η “αρχή πολιτικής αεροπορίας” θα ελέγχει τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε συνεργασία με το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τις μονάδες εναέριου ελέγχου.

Ανέφερε πως η “σύμβαση” για το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου “που βρίσκεται ήδη σε ισχύ προβλέπει την παραχώρηση άδειας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο και στις ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο όταν θέλουν”.

Υποστήριξε, επίσης, πως “οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ για μη επανδρωμένα αεροσκάφη επηρέασε τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.