Το περίφημο «ρίχνουν πυροτεχνήματα στα Βαρώσια οι Τούρκοι» δεν το ξεχνάμε, κ. Χριστοδουλίδη

«Ρίχνουν πυροτεχνήματα στα Βαρώσια»

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραδέχθηκε τις προάλλες ότι αν προχωρήσει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τότε έχει τελειώσει το κεφάλαιο του εδαφικού, λέγοντας ότι ο χρόνος δυσκολεύει τα πράγματα.

Εβδομάδα δεν πέρασε και χθες το κατοχικό καθεστώς άρχισε τις εργασίες ανοίγματος του 3,5% του Βαρωσιού που αποχαρακτηρίστηκε από το «υπουργικό συμβούλιο».

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια -και κυρίως από το 2017 και ένθεν- που η Τουρκία δήλωνε με κάθε επίσημο τρόπο τις επεκτατικές τις βλέψεις, τι έχετε κάνει για την αποτροπή τους;

Να σας δώσουμε την απάντηση: αρκεστήκατε στα εύκολα λόγια για εσωτερική κατανάλωση και συσπείρωση συγκεκριμένου συναγερμικού ακροατηρίου και αφήσατε το Βαρώσι, αλλά και γενικά το Κυπριακό, στο έρμαιο των ορέξεων της ερντογανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, αλλά και ο κ. Χριστοδουλίδης προσωπικά, φάνηκαν ανίκανοι να αντιληφθούν τις ενέργειες στις οποίες θα προέβαινε η Τουρκία στα Βαρώσια. Το περίφημο «ρίχνουν πυροτεχνήματα στα Βαρώσια οι Τούρκοι» (06/2019) δεν το ξεχνάμε, κ. Χριστοδουλίδη.

Α. Γκρομίκο

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.