-Το πήρες το μήνυμα αγάπη μου; -Το επεξεργάζομαι αγάπη μου

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Λίγο πριν την «τελική ευθεία» της προεκλογικής περιόδου και ο ΔΗΣΥ μαζί με τα παρακλάδια – κόμματά του μας έδωσαν τις τελευταίες μέρες μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θα την «κυλήσουν».

Βρίσκονται σε πανικό. Στον ίδιο πανικό που βρίσκονταν στις Ευρωεκλογές του 2019, όταν ο Νίκος Νουρής είχε στήσει την εθνικιστική καμπάνια του ΔΗΣΥ ενάντια στο ΑΚΕΛ και στον Νιαζί Κιζιλγκιουρέκ.

Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε την προεκλογική του πανικού, ή την προεκλογική του «νότου», ή την προεκλογική του πνιγμένου. «Πιάστηκε» η λαοπρόβλητη Ελένη Θεοχάρους από μια φράση σε ανακοίνωση των «Ως Δαμέ» για «κυβέρνηση στο νότο», το βόλεψε ως «…του νότου» και έβγαλε ανακοίνωση. Αυτή η ανακάλυψη της wanna-be-αυτοπυρπολημένης δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τον ΔΗΣΥ, ο οποίος έριξε στο χορό τον μεγάλο κοινωνιοβόλο Λουκά Φουρλά. Μιλάμε για τόσο πανικό ή τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στα υπόλοιπα στελέχη του να υπερασπιστούν ό,τι απέμεινε από την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής θεώρησε απαράδεκτο τον όρο «κυβέρνηση του νότου», συνεχίζοντας τα fake news για το «του» και όχι «στο νότο». Αυτό ήταν απαραίτητο για να μπορούν να στηρίξουν την επόμενή τους απαίτηση: να τοποθετηθεί το ΑΚΕΛ για τους «Ως Δαμέ». Με το ΑΚΕΛ να δίνει πληρωμένη απάντηση: «Εντυπωσιακή η υποκρισία όλων όσοι δεν καταδέχονται να κρατούν τη σημαία της Κύπρου μας, όσων ερωτοτροπούν ή καλύπτουν όσους ερωτοτροπούν για λύση δύο κρατών, να κατηγορούν άλλους για έλλειψη πατριωτισμού».

Η πραγματική over-dosed «περιφρόνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας» βρίσκεται στον πυρήνα του ΔΗΣΥ. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα μεγαλοστελέχη τους που τιμούν τον Γρίβα και μιλούν για Ένωση, ή τη νεολαία του που εκκολάπτεται στο να γίνουν άξια στελέχη του ΕΛΑΜ και της Αλληλεγγύης;

Ο ΔΗΣΥ δεν έβγαλε Φουρλά για το ότι η Αστυνομία θα την βγάλει καθαρή για τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των 2 μωρών από τον «Ορέστη».

Ο ΔΗΣΥ δεν βρίσκει κάτι να πει για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και πανηγυρίζει για τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Παλιά πανηγύριζε για τα 10 κρούσματα ανά μέρα με τον «μάεστρο» κατά της πανδημίας Αναστασιάδη και το «πρώτο βιολί», τον Ιωάννου.

Ο ΔΗΣΥ έμεινε άλαλος για το ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του, ένας εκ των υπευθύνων της κατάρρευσης και του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού, θα τη βγάλει καθαρή. Ο Χάρης Γεωργιάδης και συμμαθητές δακτυλοδείχνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και ο ΔΗΣΥ βλέπει το δάκτυλο.

Ο ΔΗΣΥ είναι «τυφλός» για τις 10 και πλέον χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν μαζί με τους «Ως Δαμέ» απηυδισμένοι από την αστυνομική βία, τον κρατικό αυταρχισμό, την κυβερνητική διαφθορά, τη συγκάλυψη, τις διχοτομικές και ρατσιστικές πολιτικές, την κατάργηση ελευθεριών, την καταστροφή του Ακάμα.

Αυτό είναι το «πρόβλημα» – κόσμος, η μαζικότητα, τα αιτήματα. Γι’ αυτό εφευρίσκουν ψεύτικα διλήμματα με τα φίλια Μέσα να απαρνιούνται την αλήθεια τρεις φορές στις ειδήσεις. Που παρεμπιπτόντως αν πέσει και άλλο η τουρκική λίρα, θα κηρύξει πτώχευση συγκεκριμένο φίλιο Μέσο.

Ίσως σε επόμενη ανακοίνωσή τους οι «Ως Δαμέ» να είναι πιο δόκιμο να χρησιμοποιήσουν τον όρο η «Συμμορία» (όπως την ονόμασε ο άλλοτε έμπιστος στενός συνεργάτης του Προέδρου) στο νότο, γιατί αυτό που έχουμε σίγουρα δεν είναι κυβέρνηση.

*Κόκκινο Δωμάτιο, 2008

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.