Παράθυρα/ Ορίζοντας

Το PLAY #5 – PLAY again! εκδίδει 4 θεατρικά έργα

Η πέμπτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY, υπό τον τίτλο PLAY #5 – PLAY again!, ενός θεσμού που στα δέκα χρόνια δράσης του στηρίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της εγχώριας δημιουργίας και αναδεικνύει τη σύγχρονη κυπριακή δραματουργία, ολοκληρώνεται με την έκδοση νέων θεατρικών έργων που προέκυψαν από το Πρόγραμμα.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου υποδέχτηκαν το κοινό από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, όπου παρουσιάστηκαν επτά νέα θεατρικά έργα σε σκηνοθετημένες αναγνώσεις, τα οποία προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία επεξεργασίας του Προγράμματος.

Με απόφαση των δύο συνδιοργανωτών του Προγράμματος, τέσσερα από τα θεατρικά έργα που προέκυψαν από το Πρόγραμμα θα εκδοθούν σε τόμο εντός του τρέχοντος έτους. Τα έργα επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία απαρτίστηκε από άτομα με ειδική γνώση και πείρα στο πεδίο της θεατρικής γραφής.

Τα έργα που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση είναι:

  • “Ρουά ματ” του Γιώργου Κλεάνθους (σύμβουλος επεξεργασίας κειμένου: Χαράλαμπος Γιάννου) | Το έργο κρίθηκε ως άρτιο, με μεστή, ζωντανή γλώσσα, χιούμορ, ανάγλυφους χαρακτήρες, βάθος και ενδιαφέρουσα οπτική.

Ρουά Μάτ Του Γιώργου Κλεάνθους

  • “Στο πάρκινγκ” της Ζωής Αποστολίδου (Δεν έτυχε επεξεργασίας με σύμβουλο, καθώς κρίθηκε ως έτοιμο όπως υποβλήθηκε.) | Το κείμενο παρουσιάζει ενδιαφέρουσα δυναμική και διαθέτει πολλές αρετές, μερικές από τις οποίες είναι ο πολύ καλός χειρισμός της γλώσσας, η εμβάθυνση των χαρακτήρων, ο καλός ρυθμός και οι άμεσοι, καλοδουλεμένοι διάλογοι.

Στο Πάρκινγκ Της Ζωής Αποστολίδου ©Α. Αντωνίου

  • “The Neon Tetra” της Νάγιας Τ. Καρακώστα (σύμβουλος επεξεργασίας κειμένου: Μαρία Καυκαρίδου) | Το κείμενο αξιοποιεί μια ανοιχτή φόρμα δοκιμής νέων μέσων μέσα από την ελλειπτική γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα για τον σκηνοθέτη.

The Neon Tetra Της Νάγιας Τ. Καρακώστα Tony0247©Α. Αντωνίου 1536X1024 1

  • Πιστοποιητικό γάμου” της Ελένης Ξένου (σύμβουλος επεξεργασίας κειμένου: Κώστας Μαννούρης) | Πρόκειται για ένα μονόλογο με ρέουσα γλώσσα, ο οποίος διαθέτει έναν καλά δομημένο χαρακτήρα. Στα θετικά του κειμένου περιλαμβάνεται η εύστοχη χρήση και αξιοποίηση στοιχείων του πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι της Κύπρου.

Πιστοποιητικο Γαμου Της Ελένης Ξένου Tony0018©Α. Αντωνίου 1536X1024 1

Οι δύο οργανισμοί μελετούν ήδη τρόπους για τη μελλοντική εξέλιξη των κοινών τους δράσεων σε σχέση με την ανάπτυξη της θεατρικής γραφής.

Φωτογραφίες: © Α. Αντωνίου

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.