Ολοκληρώθηκε στην Κίνα, η κατασκευή του πρώτου αρκτικού τάνκερ υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω των —50 βαθμών Κελσίου, όπως μετέδωσε η εφημερίδα China Daily.

Το πλοίο πάγου κλάσης Arc7, έχει χωρητικότητα 44.500 τόνους, ονομάστηκε Boris Sokolov και σύντομα θα παραδοθεί στον Έλληνα ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα

Το σκάφος θα μπορεί να σπάει στρώματα πάγου πάχους 1,8 μέτρων

​Στο παρελθόν τάνκερ αντίστοιχης κλάσης μπορούσαν να πλεύσουν στην Αρκτική μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Boris Sokolov θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τις μεταφορές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

中国造全球首艘极地凝析油轮 破冰像切豆腐全球首艘极地凝析油轮BORIS…

Gepostet von 資匯 The busy weekly am Dienstag, 4. Dezember 2018

Τον περασμένο Νοέμβριο οι εταιρίες Novatek Gas και Power Asia Pte. Ltd., θυγατρική της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου Novatek, έκαναν την πρώτη παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω της Yamal LNG στην κινεζική εταιρία China National Offshore Oil Corporation (CNOOC).

Το 2017, η Κίνα αναδείχθηκε η δεύτερη χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αερίου, λόγω προγράμματος που εισήγαγε για την διευκόλυνση των νοικοκυριών να αντικαταστήσουν τη χρήση άνθρακα με το φυσικό αέριο.