Ο ΟΠΕΚ καταγγέλλει ότι το προεδρικό ελέγχει μερίδα των μέσων ενημέρωσης και ελέγχεται το τι βγαίνει προς τα έξω.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Παύλος Παύλου είπε ότι στο προεδρικό δημιουργήθηκε μια ομάδα κυρίως από δημοσιογράφους οι οποίοι ελέγχουν τι θα βγαίνει προς τα μέσα ενημέρωσης, αποφεύγοντας τη μετάδοση αρνητικών ειδήσεων για την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ έχει συγκεντρώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συμπεριφορά δημοσιογράφων και ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης. Επισήμανε επίσης πως όσο εντείνεται η κριτική του ΟΠΕΚ για την πολιτική της κυβέρνησης στο Κυπριακό, τόσο περισσότερο αποκλείεται από μέσα ενημέρωσης κι αυτό δεν είναι τυχαίο, υπέδειξε ο κ. Παύλου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τελευταία εκδήλωση του ΟΠΕΚ για το κυπριακό η οποία δεν εμφανίστηκε σε κανένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ή έντυπο που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι το προεδρικό ελέγχει μέσα ενημέρωσης με πρόσληψη δημοσιογράφων στο προεδρικό και το διορισμό στελεχών μέσων ενημέρωσης σε διοικητικά συμβόλαια ημικρατικών οργανισμών.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχετικές ανακοινώσεις τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΟΠΕΚ με τις οποίες επισημαινόταν ο ρόλος αυτών των μέσων ενημέρωσης, δεν παρουσιάστηκαν από κανένα μέσο ενημέρωσης, πράγμα που συνιστά συρρίκνωση της δημοκρατίας στον τόπο.

 

Πλοκάμια Προεδρικού στα ΜΜΕ