Το πρόγραμμα της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu, στο πλαίσιο του «3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας», θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Davutoğlu θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Παρασκευή στις 15:20, και στις 16:50 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20:30, οι δύο Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας». Θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Το Σάββατο στις 10:00 οι δύο Πρωθυπουργοί θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Davutoglu στην Ελλάδα δεν γίνεται αναφορά στο αίτημά του, που εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, να μεταβεί το Σάββατο, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΑ), στη Θράκη και να συναντηθεί εκεί με αξιωματούχους και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή της από το τουρκικό αίτημα, δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ενδέχεται, αναλόγως της έκβασης των εργασιών του ΑΣΑ, να διατυπωθεί η ενόχληση της Αθήνας, είτε στον Τούρκο Πρωθυπουργό κατ’ ιδίαν, είτε σε στέλεχος της πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύει στο ταξίδι αυτό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.