Το πρωτάθλημα αρχίζει… κι όμως, από φέτος, η εξέδρα δεν θα πλημμυρίζει…


Του Ανδρέα Αβραάμ*

Λέχθηκαν πολλά.. ακούστηκαν διάφορα.. γράφονται  άλλα τόσα.. Μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου να κάτσω να αναλύσω διάφορα όσων αφορά την κάρτα και τον τρομονόμο ,γιατί περί τέτοιου πρόκειται, να εξιστορήσω αμέτρητες περιπτώσεις με σκηνικά εντός κι εκτός γηπέδων που ήμουν παρών που έχουν να κάνουν είτε με μέτρα καταστολής είτε με ανοχή στις πλείστες των περιπτώσεων της ίδιας της αστυνομίας Κύπρου και άλλα πολλά. Δεν θα το κάνω όμως. Ούτε να περιαυτολογήσω θέλω, ούτε ειδικός να το παίξω θέλω, ούτε και χρειάζεται.

ΟΜΩΣ…για να είμαστε ξεκάθαροι και να μπει μια τελεία σε διάφορες συζητήσεις.

ΟΧΙ δεν είναι θέμα φακελώματος.

ΟΧΙ δεν είναι το σημερινό κόστος έκδοσης της κάρτας φιλάθλου/οπαδού η όπως θέλουν ας την ονομάζουν.

ΟΧΙ δεν θέλουμε να έχουμε καμία κάλυψη της ανωνυμίας που πολλοί λεν ότι εκμεταλλευόμαστε κατά συνέπειας του όχλου. Άλλωστε ΠΟΤΕ δεν κρύψαμε το ποιοι είμαστε ούτε οπαδικά ούτε ιδεολογικοπολιτικά. Δεν κρυφτήκαμε και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα.

ΕΙΝΑΙ ο ετσιθελισμός τους, ο αυταρχισμός τους και οι ψεύτικες προφάσεις για δήθεν εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα.

ΕΙΝΑΙ τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων που και παλιν ανακαλύπτουν νέες τακτικές για να γεμίσουν τα ταμεία των επιχειρήσεων αυτών και των οικείων του.

ΕΙΝΑΙ η παραπληροφόρηση για το τι πραγματικά προνοεί η νομοθεσία και η ψευδαισθήσεις που προκάλεσαν στον κόσμο ότι είναι απλά το όνομα και η ταυτότητα και τα €3 και τίποτα άλλο.

ΕΙΝΑΙ αυτά και άλλα πολλά που αναγκαστικά θα μας στερήσουν την παρουσία μας στα γήπεδα, θα μας στερήσουν αυτό που κάναμε από πριν περπατήσουμε καν πηγαίνοντας στο γήπεδο στους ώμους του πατέρα μας, θα μας στερήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι μας.

Θα επιμείνουμε στη μάχη που δίνουμε, χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω, χωρίς να αλλοιώσουμε τις θέσεις και τις αρχές μας. Αυτά να τα κάνουν όσοι ανήθικα τάσσονταν εναντίων και τώρα είτε σώπασαν, είτε έχουν γίνει αρωγοί της όλης κατάστασης.

«Ο αγώνας κερδίζεται όταν δίνεται, χάνεται όταν πουλιέται.»

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ»

Υ.γ.: Ταυτοποιούμαι δημόσια με το άρθρο μου χωρίς κανένα φόβο και κανένα δισταγμό.

 

*Μέλος: Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, Επαρχιακής Επιτροπής ΣΗΔΥΚΕΚ-ΠΕΟ Λάρνακας, Συμβουλίου Συνδέσμου Φιλάθλων Red Rebels.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.