Φουσκωμένους βρήκαν τους λογαριασμούς ρεύματος αρκετοί συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να ψάξουν και να απαιτήσουν το λόγο…

Συγκεκριμένα οι λογαριασμοί σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακόμη και τριπλάσιοι από το κανονικό.

Σε τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο λογισμικό της ΑΗΚ, οφείλεται η καταγραφή μεγαλύτερης κατανάλωσης από τη συνηθισμένη σε λογαριασμούς πελατών της Αρχής, με αποτέλεσμα πολλοί να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, δεν έχει αλλάξει η τιμή της κιλοβατώρας, ούτε έχει επιβληθεί κάποια αύξηση, αλλά ο λόγος που παρουσιάστηκε αυτή η αύξηση σε ορισμένους λογαριασμούς, οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα στο λογισμικό που είχε ως αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να χρεωθούν με καθ’ υπολογισμό και όχι με την ακριβή κατανάλωση. Έτσι οι λογαριασμοί ορισμένων καταναλωτών παρουσιάζονται αυξημένοι, σημείωσε.

Επισήμανε ότι εάν κάποιος καταναλωτής έχει παράπονο μπορεί να το υποβάλει σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης της ΑΗΚ, θα γίνει έλεγχος της κατανάλωσης και θα του αφαιρεθεί η πρόσθετη κατανάλωση.

Για όσους δεν υποβάλουν παράπονο και πληρώσουν το αυξημένο ποσό, θα επωφεληθούν μειωμένης κατανάλωσης στους επόμενους τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, εξήγησε η κυρία Παπαδοπούλου.