Το ΠΣΕ καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και διοργανώνει αντιπολεμική εκδήλωση

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ζητά κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη, σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, στις 16:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, με απαίτηση τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και η αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ συνιστούν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και του διεθνούς δικαίου, προσθέτει  και αναφέρει πως απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να διασφαλίσει τη μη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Περαιτέρω, εκφράζει αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας και των λαών στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και ενώνει -όπως αναφέρει- τη φωνή του με το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.