Το ψευδοκράτος προβαίνει σε «διπλωματικές ενέργειες» για την αναγνώριση του αναφέρει ο Ογουζχάν Χασίπογλου

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP),  Ογουζχάν Χασίπογλου, είπε σε δηλώσεις του ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα για αναγνώριση του ψευδοκράτους.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ακόμα ότι «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα μας για να πάρει το κράτος μας τη θέση που του αξίζει στη διεθνή σκηνή», ανέφερε και πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχία της «τδβκ».

Σε δηλώσεις του σε τουρκικό κανάλι είπε ότι πρέπει να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης για το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, αφού πλέον η ομοσπονδία δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Εφαρμόζουμε μια πολιτική που προβλέπει την αποδοχή της ίσης κυριαρχίας μας και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος, στην οποία λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού. Προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα και η κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού. Κάνουμε διαβουλεύσεις με χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν για την αναγνώριση της τδβκ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα», είπε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για μια ισχυρή «τδβκ» υπό την ηγεσία του Ερσίν Τατάρ.

Αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων λέγοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί και στο παρελθόν και ότι αποφάσισαν να ανοίξουν την πόλη επειδή πλέον δεν συζητούν για ομοσπονδία.

«Το Βαρώσι είχε γίνει σύμβολο του στάτους κβο. Εμείς ως UBP έχουμε πάψει να προβαίνουμε σε παραχωρήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς στις ομοσπονδιακές διαπραγματεύσεις», είπε.

Ο Χασίπογλου αναφέρθηκε επίσης  «στη μονόπλευρη Navtex που εξέδωσε πρόσφατα η ελληνοκυπριακή πλευρά», όπως αναφέρθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία και ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι παράνομη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.